Ευχαριστήριο

Ευχαριστήριο

Μία Ιδιαίτερη Πολιτιστική – Αθλητική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πέλλας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού που  εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης, διοργάνωσε μία πολιτιστική – αθλητική εκδήλωση με τη συνεργασία του Δήμου Πέλλας, φορέων πολιτισμού, υγείας, διατροφής και  ένα δίκτυο σχολικών μονάδων  συνεργασίας και επικοινωνίας στο μάθημα της φυσικής αγωγής, με κατεύθυνση  στα δικαιώματα  του παιδιού (ανάπτυξη – εξέλιξη), στην υγεία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.( 9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, Δημοτικό Σχολείο  Πέλλας ,1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, Γυμνάσιο Πέλλας)

Συγκεκριμένα προσκάλεσε τον Έλληνα συνθέτη και τραγουδιστή, γνωστό κυρίως με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο <<Λουδοβίκος των Ανωγείων>>,  μέσα από εικόνες, λέξεις μουσική και ρυθμό να παρουσιάσει με την ενεργή συμμετοχή των  μαθητών, τα μουσικά παραμύθια του καλλιτέχνη: <<Το μυρμήγκι και η πεταλούδα>>, << Το  γεράνι και το καναρίνι>> , <<Ο άνεμος και η λίμνη>>.

 

 Η συνάντηση  του Έλληνα καλλιτέχνη με τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσα από   τη μουσική, το λόγο και την κίνηση,  έδωσε  τη δυνατότητα στα παιδιά  να αναπτυχθούν  σωματικά, γνωστικά, και συναισθηματικά, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στις τέχνες.

Ο οικοδεσπότης- Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης κ. Μιχόπουλος Ιωάννης ευχαρίστησε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην γιορτή.

Ευχαρίστησε

Τον  Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο και τους Φορείς υποστήριξης της εκδήλωσης :

Την κ. Χρύσα Παπαστογιαννίδου υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της   ΜΕΒΓΑΛ (Ελληνική Γαλακτοβιομηχανία), που απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό μεταφέροντας το μήνυμα για τη ΖΩΗ και την ΑΓΑΠΗ  που η ΜΕΒΓΑΛ  – ως μία οικογενειακή επιχείρηση και στα πλαίσια της εταιρικής υπευθυνότητας-  υλοποιεί μέσα από  ένα ευρύ φάσμα δράσεων με επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια.

Τον κ.. Γεράσιμο Πασχώνη και το ιδιωτικό Μαιευτήριο Ελευθώ.

Τον κ. Νίκο Δραμουντάνη  υπεύθυνο των εκδόσεων Σαββάλας.

Στην συνέχεια ο Διευθυντής  του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης με  σύντομο και περιεκτικό λόγο, αναφέρθηκε στο νόημα της 20ης Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων  του Παιδιού με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Οι μαθητές,  ως μικροί Εθελοντές «Υπερασπιστές των Δικαιωμάτων των Παιδιών» μέσα από την γιορτή,  μετέφεραν με τον δικό τους τρόπο τα μηνύματα  στους φίλους, στους γονείς και γνωστούς τους  για τα δικαιώματα των παιδιών στην επιβίωση ,στην προστασία, στη συμμετοχή και στην  ανάπτυξη .

Το πρώτο μέρος περιελάμβανε την παρουσίαση των μουσικών παραμυθιών από τον κ. Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον μουσικό κ. Δημήτρη  Καραμούζα και την κ. Εμμανουέλα Μαριούλα που συνόδευαν τον καλλιτέχνη  και τους μαθητές των σχολείων. Η ενεργή συμμετοχή τους  στην αφήγηση των παραμυθιών  έγινε με μοναδικό τρόπο και συγκίνησε ιδιαίτερα τον συγγραφέα. Κυρίως με τα λόγια :«Άκουσε, καναρίνι μου, για να ελευθερωθούμε πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τη φυλακή μας». <<Η ομορφιά είναι η κόρη της αλήθειας>>,  <<Ο καθένας οφείλει στον εαυτό του μια πτήση, έστω και χωρίς φτερά>>.

Ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες του Λουδοβίκου των Ανωγείων προς τον Εκπαιδευτικό  Μπαλάσκα Χρήστο υπεύθυνο –συντονιστή του εκπαιδευτικού  αθλητικού προγράμματος  ERASMUS+ SPORT: «IMPACT>>: στο πλαίσιο του οποίου προγραμματίστηκε η αθλητική πολιτιστική εκδήλωση.

Τονίστηκε από τον συντονιστή του προγράμματος η αξία  της συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών και μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του προγράμματος και η ανάγκη διεύρυνσης του δικτύου σχολικών μονάδων  συνεργασίας και επικοινωνίας, στο μάθημα της φυσικής αγωγής με κατεύθυνση  στα δικαιώματα  του παιδιού, (ανάπτυξη – εξέλιξη) στην υγεία, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής.

Στο δεύτερο μέρος το κοινό απόλαυσε τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε αγαπημένα τραγούδια και σε ιστορίες ατελείωτες,  που βοήθησαν  να ονειρευτούμε, να μάθουμε , να δούμε με τα μάτια της καρδιάς και της ψυχής, να γίνουμε αγγελιοφόροι μηνυμάτων για την ζωή και την ΑΓΑΠΗ .

Η άθληση, η αναψυχή,  το παιχνίδι, ο χορός , η μουσική είναι «δώρα», μέσα από τα οποία τα παιδιά του κόσμου παίρνουν σημαντικά μαθήματα ζωής για τον σεβασμό, την ομάδα και την συνεργασία. Και μαθαίνουν – με τον καλύτερο τρόπο- πως γεφυρώνονται οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

Έτσι οι μαθητές θέλησαν χορεύοντας Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς   να ευχαριστήσουν τον κ. Λουδοβίκο για την εμπειρία που τους χάρισε .

Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης  σερβιρίστηκε  υγιεινό πρωινό, με προϊόντα από την  ΜΕΒΓΑΛ

Οι κατασκευές των μαθητών διατέθηκαν  σε συμβολική τιμή, με τα έσοδα να προορίζονται για την Ιεραποστολική Στέγη Αγίου

Διονυσίου Ολύμπου.

Στο πλαίσιο της  4ης Εκπαιδευτικής Εθελοντικής

Δράσης για Δότες Αίματος και Μυελού των Οστών,  οι μικρότεροι μαθητές  έγιναν αγγελιοφόροι μηνυμάτων προσφοράς και Αγάπης προς τον συνάνθρωπο  φορώντας το βραχιολάκι του μικρού εθελοντή  από τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές διάβασαν και   μετέφεραν σε συγγενείς και φίλους την αίτηση εγγραφής ως εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο  Μυελού των οστών.

Κλείνοντας οι συντελεστές ,θα ήθελαν να ευχαριστήσουν  τα παρακάτω σχολεία αλλά και τους εκπαιδευτικούς με τους μαθητές που στήριξαν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους την εκδήλωση.

Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης

Εκπαιδευτικοί:

Κρουσταλέλη Σοφία

Βενικούδη Αργύριο

Ζιούδα Παναγιώτα

Αλεκτορίδου Αναστασία

Μπίζμπα Δροσιά

9ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Εκπαιδευτικοί:

Κατερίνα Σόφτση

Τζάλλα Αθηνά

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Εκπαιδευτικοί:

Σίσκος Αθανάσιος

Δημοτικό Σχολείο  Πέλλας

Εκπαιδευτικοί

Χανού Αναστασία

1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Εκπαιδευτικοί

Γεωργούδη Ασάνω

Ανθή Χριστοφόρου

Μόσχου Κλεάνθη

Βαλιέρος Νικόλαος

Γυμνάσιο Πέλλας

Εκπαιδευτικοί

Κάκια Παυλίδου

Σιάγαλη Πασχαλίνα

Ευχαριστούμε τους χορηγούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση της Αθλητικής Πολιτιστικής γιορτής.

Ιδιαίτερα

Την κα. Χρύσα Παπαστογιαννίδου υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας της   ΜΕΒΓΑΛ

Τον κ.. Γεράσιμο Πασχώνη και το ιδιωτικό Μαιευτήριο Ελευθώ.

Τον κ. Νίκο Δραμουντάνη  υπεύθυνο των εκδόσεων Σαββάλας.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων  Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης  που βρίσκεται πάντοτε  αρωγός στις εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Λουδοβίκο των Ανωγείων  που μέσα από εικόνες, λέξεις , μουσική, λόγο και κίνηση, έδωσε σε όλους την δυνατότητα να ονειρευτούμε , να μάθουμε, να γίνουμε αγγελιοφόροι μηνυμάτων για την ΑΓΑΠΗ και τη ΖΩΗ.

https://blogs.sch.gr/dimparal/files/2019/11/ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ.pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση