ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΑποστακτήριοΤον περασμένο Νοέμβρη το σχολείο μας με όλες τις τάξεις του επισκέφτηκε το αποστακτήριο του χωριού όπου κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου γίνονται οι αποστάξεις των στέμφυλων για την παραγωγή του ελληνικότατου παραδοσιακού ποτού και που είναι και πολύ γνωστό και διεθνώς με τις διάφορες ονομασίες του ανά την Ελλάδα, όπως: τσίπουρο, ρακί, τσικουδιά, γράπα  κ.ά.

   Στο αποστακτήριο, μας υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης του κ. Αγάθων ο οποίος και μας ξενάγησε εξηγώντας μας παράλληλα όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή αυτού του εξαιρετικού ποτού που βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι και συνοδεύει από τους πιο απλούς ως τους πιο σύνθετους μεζέδες, συντροφεύοντας τις όμορφες στιγμές τις παρέας δημιουργώντας γιορτινή και ζεστή ατμόσφαιρα όπου εμφανίζεται. 

  Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον κάνοντας πολλές ερωτήσεις γι αυτήν την μαγική μεταμόρφωση του σταφυλιού. Δεν έχασαν ακόμη την ευκαιρία να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους γράφοντας με τον μαρκαδόρο στους τοίχους του αποστακτήριου που πέρα από επαγγελματικό χώρο εργασίας, θύμιζε χώρο τέχνης, έκφρασης, δημιουργίας και γιορτής καθώς κάθε μέρα εκεί είναι γιορτή.

   Όμως η έκπληξη για τους μαθητές αλλά και για τους εκπαιδευτικούς ήταν τα ψητά στα κάρβουνα με τα οποία μας φιλέψανε και τα οποία ετοίμασε η ομάδα του κυρίου Σίμου  ο οποίος μας τα πρόσφερε στη μνήμη της συζύγου του και γι αυτό τον ευχαριστούμε πολύ. Στην υγειά σας λοιπόν και… του χρόνου. 

Για να δείτε φωτογραφίες κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ