Δημοσιευμένο στην κατηγορία Περί γλώσσας, Στ΄Δημοτικού

Παραγωγή γραπτού λόγου – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ

Ο ορειβατικός  σύλλογος Γιαννιτσών  διοργάνωσε  μια τετραήμερη εκδρομή στον  Παρνασσό.

Το λεωφορείο ξεκίνησε στις 6:00 π.μ και φτάσαμε στις 13:00μ.μ όπου όλη η διαδρομή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Η εκδρομή κράτησε από τις 22  εως 26 Ιανουαρίου μέσα στην καρδιά του χειμώνα για να έχει χιόνια και να μπορούμε να κάνουμε σκι. Μας είπαν να πάρουμε ένα σακίδιο, 2 ζευγάρια παπούτσια, αδιάβροχο, 1 σκούφο, γάντια, κασκόλ και όλη την χαρά μας γι’ αυτή την εκδρομή.

Ο Παρνασσός είναι ένα μεγάλο βουνό με όμορφο τοπίο. Το επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι για να περάσουν όμορφα κάνοντας σκι η σνόουμπορτ, αλλά και να θαυμάσουν την όμορφη φύση. Υπάρχουν πολλά σαλέ όπου μπορείς να φας, να πιεις και το κυριότερο να ξεκουραστείς στην όμορφη ατμόσφαιρα των αναμένων τζακιών.

Περπατήσαμε έως την κορυφή του Παρνασσού και μαγευτήκαμε από τα πυκνά δέντρα στολισμένα με πολύ χιόνι. Οι σκιέρ κατέβαιναν από την κορυφή του βουνού με ταχύτητα λες και ήταν μηχανές. Όλα κυλούσαν ήρεμα αυτές τις μέρες.

Το τετραήμερο ήταν καταπληκτικό, που δεν κατάλαβα πως πέρασε. Την τελευταία ήμερα με μεγάλη θλίψη ετοιμάσαμε βαλίτσες κλείνοντας μέσα και τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε.

Έτσι πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Αυτές οι ημέρες ήταν από τις πιο συναρπαστικές της ζωής μου. Ακόμα κλείνω τα μάτια μου και μου έρχονται οι στιγμές των ημερών που έζησα στον Παρνασσό. Θα ήθελα να ξαναπάω αλλά και να γίνω μια σωστή  σκιέρ, για να διασχίζω κι εγώ τις όμορφες πλαγιές του βουνού.

Νικολέτα, μαθήτρια ΣΤ΄τάξης.