Επιτραπέζια παιχνίδια.

“ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Ο πίνακας τοποθετείται στο κέντρο του τραπεζιού, το ζάρι και τα πιόνια τοποθετούνται στην μέση του πίνακα, στην αφετηρία. Οι παίκτες χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, που χρειάζεται να είναι ισάριθμες και αποφασίζουν πια ομάδα θα παίξει πρώτη. Κάθε κάρτα έχει δύο όψεις και αναγράφονται 4 θέματα. Το κάθε θέμα έχει μια ερώτηση για τον κόσμο και από κάτω έχει την απάντηση. Τις τοποθετούμε με τα θέματα προς τα κάτω για να μην δουν την απάντηση οι άλλες ομάδες, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην δεξιά μεριά του πίνακα. Ρίχνουμε το ζάρι και πηγαίνουμε όσα κουτάκια δείχνει το ζάρι. “ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΓΥΡΟΥΣ”. Ο πίνακας έχει τετράγωνα που αναγράφουν το χρόνο που έχει κάθε ομάδα να απαντήσει σε ένα θέμα. Η ομάδα έχει μόνο 120 δευτερόλεπτα όταν παίζει.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο αναγνώστης της ομάδας σηκώνει μία κάρτα την οποία βλέπει μόνο η αντίπαλη ομάδα. Μετά γυρίζει το χρονόμετρο για 120 δευτερόλεπτα. Με ταχύτητα αρχίζει να λέει την ερώτηση και οι άλλοι παίκτες της δικιάς του ομάδας αποδίδουν την απάντηση του θέματος. Όταν τελειώσει ο χρόνος όλοι φωνάζουν stop. Ως τότε εάν δεν το έχουν βρει, η άλλη ομάδα φωνάζει να το πάρει το ποτάμι και αν αυτή πουν ναι τότε τους αποκαλύπτουν την απάντηση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ:
Α) Να πουν το πρώτο γράμμα της απάντησης, λέξεις που έχουν την ίδια ρίζα π.χ στο θέμα βιβλιοθήκη δεν μπορούν να πουν βιβλίο ή βιβλιοθηκάριος.

Β) Να χρησιμοποιούν τις αγγλικές λέξεις από αυτές της απάντησης.

Νικολέττα. Μαθήτρια Ε΄ τάξης.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση