Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Με εθνική υπερηφάνεια εορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και ταυτόχρονα, με θρησκευτική ευλάβεια, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο σχολείο μας. Στην γιορτή έλαβαν μέρος οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, καθώς και κάποιοι από τους μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης.

Μονάχα στην Ελλάδα ταίριαξε η φωνή του αγγέλου με τη φωνή του σκλαβωμένου και του επαναστατημένου Έλληνα.

Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής και ευγνωμοσύνης στους πρόγονους μας,  που με απλότητα προσέφεραν την ίδια τους την ζωή , για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία “..

H επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821 είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Ουσιαστικά σηματοδοτεί την απελευθέρωση των Ελλήνων έπειτα από μακρά “νύχτα” τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς κάτω από τον τούρκικο ζυγό, και την αρχή μιας περιόδου ελεύθερου βίου των Ελλήνων, που συνεχίζεται έως σήμερα.

Οι τέσσερις αιώνες ανυπόφορης καταπίεσης και σκληρών βασανισμών από τον άγριο κατακτητή, δεν έσβησαν από τις καρδιές των Ελλήνων την ελπίδα  και την πίστη για την απελευθέρωση.

Οι δάσκαλοι του γένους και οι απλοί μορφωμένοι,  από τον Αγ. Κοσμά τον Αιτωλό,  μέχρι τον απλό Παπά του χωριού και τον Καλόγερο, που δίδαξαν τα Ελληνικά γράμματα στο Κρυφό σχολειό, τόνωσαν το Εθνικό φρόνημα και προτρέπανε το λαό να επαναστατήσει για να διώξει τον ξένο δυνάστη.



Για περισσότερες φωτογραφίες της γιορτής… ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δημοσιογραφική ομάδα Ε΄& ΣΤ΄ τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση