Εκπαιδευτική Επίσκεψη Στ΄ τάξης στην Αθήνα.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Στ΄ τάξης στην Αθήνα.

Οι  μαθητές της Στ’ τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων στις 29, 30 & 31 Μαΐου 2010.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι γονείς τους, η Διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαδημητρίου Φανή  και  η εκπαιδευτικός της τάξης κ. Οικονομίδου Αναστασία.

Εκεί περιηγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου και παρακολούθησαν εκπαιδευτική ταινία σχετική με την ιστορία του Κοινοβουλίου και του τρόπου λειτουργίας του.

Οι μαθητές μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, κάθισαν στα έδρανα των Βουλευτών και τους εξηγήθηκε ο τρόπος και η διαδικασία μιας τυπικής συνεδρίασης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Έκθεση στην αίθουσα Ελ. Βενιζέλου με θέμα την ιστορία του κτιρίου αλλά και τα κειμήλια σημαντικών πολιτικών του τόπου μας.

Μετά την έξοδο από τη Βουλή έγινε η απαραίτητη βόλτα στην Πλατεία Συντάγματος όπου θαύμασαν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και παρακολούθησαν την αλλαγή των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, ενώ περιηγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς και του Θησείου.

Σημαντική ήταν επίσης η επίσκεψη στο νεοκλασικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη όπου από ειδικό μουσειοπαιδαγωγό περιηγήθηκαν στις καταπληκτικές συλλογές του, που αποτελούνται από χιλιάδες έργα και αποτυπώνουν μέσω της τέχνης την ιστορία του τόπου μας.

Την τελευταία μέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές επισκέφθηκαν το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» όπου στη «Θόλο» παρακολούθησαν το πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας «Δρώμενο στην Αρχαία Αγορά» και  έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Η επίσκεψη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να περιεργαστούν από κοντά μια τεράστια ποικιλία ερπετών, θηλαστικών και πτηνών.

Η επίσκεψη αυτή θα μείνει αξέχαστη από όλους μας που συμμετείχαμε (γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές) γιατί για πρώτη φορά συνταξιδέψαμε, αποκτήσαμε κοινές εμπειρίες, μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα, ανταλλάξαμε εντυπώσεις και προβληματισμούς , δημιουργήσαμε νέους δεσμούς και οικειότητα.

Για να δείτε φωτογραφίες της εκδρομής: ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση