Παραγωγή γραπτού λόγου – Αποστολή στο διάστημα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στο διάστημα και είμαι πολύ χαρούμενη που θα πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ειδικού σκάφους γιατί η απόσταση είναι μακρινή και θα χρειαστούν πάρα πολλοί μήνες για να καλυφθεί. Στην διαδρομή μια απέραντη μοναξιά απλώνεται παντού και όλα σκοτεινιάζουν. Μόνο ο δικός μας πλανήτης είναι τόσο όμορφος. Όλοι οι άλλοι πλανήτες είναι σκοτεινοί, χωρίς χρώμα…!!!

Τελικά μετά από μήνες ολοκληρώσαμε το ταξίδι μας και προσγειωθήκαμε στον πλανήτη Άρη. Ανυπόμονοι κατεβήκαμε από το διαστημόπλοιο, θέλοντας να τον εξερευνήσουμε!!! Εκεί συναντήσαμε κάποια περίεργα πλάσματα που ήταν οι κάτοικοι του Άρη. Χωρίς να χάσουμε χρόνο τους πιάσαμε κουβέντα για να τους γνωρίσουμε. Τους εξηγήσαμε όλες τις δυσκολίες και τους κινδύνους που περάσαμε μέχρι να φτάσουμε στον πλανήτη τους. Τους ρωτήσαμε επίσης κάποια πράγματα για τον πλανήτη τους, και αυτοί γεμάτη χαρά άρχισαν να μας περιγράφουν τον πλανήτη τους. Μόλις τελείωσαν την περιγραφή, άρχισαν να μας κάνουν ερωτήσεις για τον δικό μας πλανήτη!!! Μας ρώτησαν πως είναι η ζωή στον πλανήτη μας και εμείς τους απαντήσαμε : Ο πλανήτης μας είναι πολύ όμορφος, γαλάζιος και καταπράσινος, σε αντίθεση με τον δικό τους που είναι μελαγχολικός. Ρώτησαν επίσης τι κάνουμε τις καθημερινές και τις ελεύθερες ώρες μας. Τους απαντήσαμε πως έχουμε να κάνουμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως να πηγαίνουμε σχολείο, να διαβάζουμε, να παίζουμε και να διασκεδάζουμε.

Οι κάτοικοι του Άρη, λίγο πριν φύγουμε μας ζήτησαν μια τελευταία χάρη: Να τους μάθουμε κάποια παιχνίδια. Εμείς όλο χαρά τους δείξαμε πως να παίζουν κρυφτό και κυνηγητό. Έτσι λοιπόν χαρούμενοι μας ευχαρίστησαν, μας αποχαιρέτησαν και γυρίσαμε πίσω στη γη γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ N.

Μαθήτρια Ε΄Τάξης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση