Η γιορτή του παιδιού.

Αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού ήταν η «γιορτή παιδιού» των μαθητών και δασκάλων, που διοργάνωσαν στις 10/12/2010, στο σχολείο μας, με μεγάλη επιτυχία.
Τα παιδιά έζησαν ώρες μαγευτικές με τα δρώμενα της γιορτής, όσο της προετοιμασίας τόσο και με τη δραματοποίηση.

Στη Γιορτή συμμετείχαν σχεδόν όλα τα παιδιά του Σχολείου μας.

Μαζί με τα παιδιά διασκέδασαν και οι γονείς τους, που «γύρισαν» το νου τους στα παιδικά τους χρόνια.
Η γιορτή αυτή έχει θεσμοθετηθεί για να δίνει χαρά στα παιδιά κοινωνικών ομάδων που δε βρίσκονται στον πυρήνα της εύτακτης κοινωνικής ζωής και για να περνάει μηνύματα για τη θέση και το ρόλο τους στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Φέτος συμπληρώνονται 21 χρόνια από τότε που κατοχυρώθηκε, με δεσμευτικό νομικό εργαλείο τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η προστασία των δικαιωμάτων της επιβίωσης, της ανάπτυξης, της φροντίδας και της συμμετοχής των παιδιών στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους. Στην Ελλάδα η Σύμβαση επικυρώθηκε το 1992.

«Η διαπολιτισμική σύναξη κάθε χρόνο απηχεί την ιδέα μιας ενιαίας κοινωνίας για τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης προστασίας και ενδιαφέροντος, ώστε να ζουν και να μεγαλώνουν αξιοπρεπώς».

«Η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και στην εκπαίδευση χαρακτηρίζουν τον παιδικό πληθυσμό μειονοτικών κοινοτήτων και στη χώρα μας και γι’  αυτό πρέπει να αναλάβουμε  σημαντικές πρωτοβουλίες για να αναστρέψει αυτή την απαξιωτική για τον πολιτισμό μας πραγματικότητα».

Διοργανωτές τις γιορτής ήταν οι Δάσκαλοι: Κρουσταλέλη Σοφία,  Οικονομίδου Αναστασία, Τσαϊρίδου Αφροδίτη και Χρυσικός Χρήστος.

Για περισσότερες φωτογραφίες κλικ ΕΔΩ

Δείτε τα βίντεο κλιπ της γιορτής:

Μια νέα αρχή

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση