Πόσο σ’αγαπώ μαμά μου !

Να μερικές ιδέες για να φτιάξεις μόνος σου ή με λίγη βοήθεια από το μεγαλύτερο αδερφάκι σου μια κάρτα για τη μαμά .

  1. Με ένα διπλωμένο στη μέση κομμάτι κάνσον( για την κάρτα )  , ένα κομμάτι κίτρινο στρογγυλό χαρτί ( για τον ήλιο ) και λίγα ζυμαρικά που θα πάρεις από το ντουλάπι της κουζίνας .Μην ξεχάσεις να γράψεις την αφιέρωση : Μαμά , είσαι η ηλιαχτίδα μου , σ’αγαπώ πολύ . Χρόνια πολλά .

 

2)

Ζωγράφισε σε ένα χαρτί τον κορμό ενός δέντρου και μετά κόψε καρδούλες σε κόκκινο ή ροζ χρώμα και κολλησέ τες για να φτιάξεις τα φύλλα του δέντρου .Μην ξεχάσεις την αφιέρωση !

Μπορείς με παρόμοιο τρόπο να χαρίσεις στη μαμά ένα μπουκέτο με λουλούδια σε σχήμα καρδιάς . Για τον μίσχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μακαρόνια , σύρμα πίπας , λωρίδες από χαρτί πράσινο , καλάμακια πράσινα κτλ.

3)

Σχεδίασε και κόψε ένα λουλούδι σε ένα χαρτόνι με έντονο χρώμα και για την γύρη του λουλουδιού ένα στρογγυλό χαρτόνι σε κίτρινο ή σε ότι χρώμα  μπορείς να βρεις . Προσάρμοσε στο πίσω μέρος ένα  ξύλινο  καλαμάκι και έχεις έτοιμο τον μίσχο . Σε ένα κομμάτι χαρτί γράψε τις ευχές σου και τύλιξέ το σαν ρολάκι .Με  μια όμορφη κορδελίτσα δέσε το πάνω στο καλαμάκι . Μπορείς να προσθέσεις φυλλά από πράσινο κάνσον .

4)

Ακολούθησε τα βήματα και φτιάξε μια pop card ! Είναι απλό , χρειάζεσαι μόνο χαρτόνι , ψαλίδι και κόλλα .

Σχεδίασε σε ένα κίτρινο κάνσον τη γύρη και τις αχτίδες του ήλιου . Σε ένα λευκό χατόνι σχεδίασε σύννεφα και μετά κόψε τα .

Δίπλωσε ένα γαλάζιο κάνσον στη μέση και κόψε σε δύο σημεία στη μέση της κόχης .

Στη συνέχεια κόλλησε όπως στην εικόνα , ένα ένα τα σχέδια σου και έτοιμη η κάρτα για την μαμά . Μην ξεχάσεις τις ευχές .

 

5)

Και ένα γλαστράκι με όμορφα λουλούδια για τη μαμά .

Σχεδίασε σε ένα καφέ χαρτόνι το γλαστράκι δύο φορές .

Κόλλησε το δεύτερο κομμάτι πάνω στο πρώτο έτσι ώστε να σηκώνεται για να μπορέσεις να γράψεις στο κάτω σχήμα τις ευχές .

Σχεδίασε τα έξι λουλούδια .

Δίπλωσε τα τρία από αυτά , σε τρία σημεία .

Κόλλησε τα διπλωμένα λουλούδια πάνω στα ζευγάρια τους .

Τοποθέτησέ τα πάνω στην κάρτα και  άφησε χώρο για τον μίσχο τους .

Κόλλησε το μίσχο .

Κόλλησε τα φυλλαράκια .

Γράψε τις ευχές .