Πασχαλιάτικες χειροτεχνίες

Φτιάξτε πρωτότυπες πασχαλινές κατασκευές μαζί με τα παιδιά σας!

Έκλεισαν τα σχολεία, τα παιδιά είναι στο σπίτι και ψάχνουμε τρόπους να περάσουμε μαζί τους ευχάριστα και δημιουργικά τις ημέρες αυτές. Τι λέτε να φτιαξουμε εύκολες και γρήγορες πασχαλινές κατασκευές;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε προσεκτικά το πως γίνονται και να επισκεφθείτε στα γρήγορα, το πιο κοντινό κατάστημα με είδη χειροτεχνίας, να προμηθευτείτε μερικά απλά υλικά και έτοιμες να ξεκινήσετε…

1.Κοτοπουλάκια με τα αποτυπώματα των παιδιών!

Θα χρειαστείτε:

Μελάνια

Ένα μαύρο μαρκαδόρο

Λευκά χαρτιά

Τι πρέπει να κάνετε:

Αφήστε τα παιδιά να βουτήξουν τα δάχτυλά τους στο μελάνι και, στη συνέχεια, να αφήσουν το χρωματιστό τους αποτύπωμα στο χαρτί. Αφού στεγνώσουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα, ζωγραφίστε μάτια, ποδαράκια και ράμφη με μαρκαδόρους.

Η χειροτεχνία του Αποστόλη :

Η χειροτεχνία του Άγγελου :

2.Πολύχρωμες αυγό-γιρλάντες

Θα χρειαστείτε:

Χοντρά χαρτόνια διαφορετικών χρωμάτων

Έναν σπάγγο

Τι πρέπει να κάνετε:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε κομμάτια απ’ τα χαρτόνια σε σχήμα αυγού, να τους φτιάξετε μία τρύπα στην κορυφή, να περάσετε το σπάγγο και να κρεμάσετε την πασχαλινή σας γιρλάντα όπου σας αρέσει!

Η γιρλάντα του Άγγελου :

3.Αυγά-γλαστράκια

Τι θα χρειαστείτε:

Μια εξάδα αυγά με τη συσκευασία τους

Μερικά φασόλια ή φακές

Λίγο χώμα

Τι πρέπει να κάνετε:

Σπάστε προσεκτικά τα αυγά, προσέχοντας να μην τα “τραυματίσετε” ολοσχερώς. Αδειάστε το περιεχόμενό τους (μπορείτε επ’ ευκαιρίας να φτιάξετε μια ομελέτα), γεμίστε τα με λίγο χώμα και ρίξτε μέσα ένα σποράκι από φασόλια ή φακές. Σε λίγες μέρες, τα παιδιά σας θα δουν το πασχαλινό τους φυτό να μεγαλώνει.

4.Αυτοσχέδια μάσκα κουνελάκι

Θα χρειαστείτε:

Ένα ξυλάκι για λαβή (από παγωτό ή από μια χάρτινη λίμα)

Καλαμάκια ή σύρματα πίπας για χειροτεχνία (κάντε κλικ εδώ, για να θυμηθείτε ποιο υλικό εννοούμε)

Μία ροζ φούντα

Τι πρέπει να κάνετε:

Ένα ξυλάκι από παγωτό ή μια παλιά χάρτινη λίμα μπορούν να γίνουν η λαβή της αυτοσχέδιας μάσκας. Για να φτιάξετε τα μουστάκια, κολλήστε με το παιδί μερικά καλαμάκια ή τυλίξτε γύρω από το ξυλαράκι ευλίγιστα συρματάκια χειροτεχνίας (καθαριστές πίπας). Κολλήστε τη μύτη του πασχαλινού κούνελου στην επάνω άκρη της λαβής.

5. Κοτοπουλάκι από πλαστικό πιάτο

Θα χρειαστείτε:

Ένα κίτρινο πλαστικό πιατάκι

Πορτοκαλί χαρτόνι

Δύο κίτρινα πούπουλα

Τι πρέπει να κάνετε:

Κόψτε δύο κομμάτια σε σχήμα παπίσιων ποδιών, ακόμη δύο σε λεπτές λωρίδες και μια τριγωνική μύτη. Τσακίστε τις λωρίδες όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και κολλήστε τις με τα πόδια. Ζωγραφίστε μάτια στο πιάτο, κολλήστε τα φτερά και τα πόδια και το πασχαλινό κοτόπουλο είναι έτοιμο!

Το κοτοπουλάκι του Άγγελου :

6. Λαγουδάκι από πλαστικό ποτήρι

Θα χρειαστείτε:

Ένα μαύρο μαρκαδόρο

Λευκά και ροζ χαρτόνια

Ένα πλαστικό ποτήρι

Ένα, δύο ευλύγιστα σύρματα χειροτεχνίας

Τι πρέπει να κάνετε:

Κόψτε δύο ζευγάρια αυτιά, ένα ροζ κι ένα λευκό με μικρή διαφορά στο μέγεθος. Κολλήστε τα ροζ αυτιά -τα μικρότερα- μέσα στα λευκά και μετά το δίχρωμο ζευγάρι στον πάτο του ποτηριού. Κόψτε και κολλήστε στο πητήρι μια τριγωνική ροζ μύτη για τον λαγό. Ζωγραφίστε τα μουστάκια με μαρκαδόρο ή, ακόμη καλύτερα, κολλήστε τα λευκά σύρματα. Ζωγραφίστε τα μάτια και το στόμα (προτείνουμε να αγνοήσετε τη φωτογραφία και να ζωγραφίσετε και τεράστια δόντια) και ο λαγός είναι έτοιμος.

Το λαγουδάκι του Άγγελου :

Το λαγουδάκι της Θεοδώρας :

7. Πασχαλινά αυγά βαμμένα με φαντασία

Τι θα χρειαστείτε:

Αυγά

Ό,τι μπογιές διαθέτετε

Τι πρέπει να κάνετε:

Φέτος το Πάσχα, δεν χρειάζεται να κάνετε όλα τα αυγά σας κόκκινα. Αφού τα βράσετε καλά, κρατήστε μερικά και αφήστε τα στη διάθεση των παιδιών. Απλώστε πινέλα, κηρομπογιές και μαρκαδόρους και αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα πασχαλινά αυγά όπως θέλουν!

Τα παχαλινά αβγά του Αποστόλη !

Πηγή : https://mammysworld.com/

Φτιάχνουμε πασχαλινά λαγουδάκια με πλαστικά μπουκάλια

 

Υλικά:

ένα μπουκάλι νερού

σοκολατάκια πασχαλινά αυγά/ πλαστικά διακοσμητικά πασχαλινά αυγά

θήκη για cupcakes

μαρκαδόρος ανεξίτηλος ή αν δεν υπάρχει χρώματα πλαστικά ή ακρυλικά

ματάκια για χειροτεχνίες ή ματάκια από χαρτί τα οποία θα ζωγραφίσεις εσύ

κόλλα

κοπίδι

2 αυτιά χαρτονένια

Παίρνουμε το πλαστικό μπουκαλι και  ζωγραφίζουμε με το μαρκαδόρο ή χρώματα  τη φατσούλα του λαγού ( μύτη, μουστάκια, στόμα)  και εν συνεχεία κολλάμε τα ματάκια για χειροτεχνίες. Γεμίζουμε το μπουκάλι με τα σοκολατένια ή τα διακοσμητικά πασχαλινά αυγά . Κλείνουμε με  το καπάκι του μπουκαλιού και τοποθετούμε όπως δείχνει και η εικόνα  τη θήκη cupcake σαν καπέλο. Πιέζουμε ελαφρά τη θήκη στο κέντρο του καπακιού, την αφαιρούμε προσεκτικά από το μπουκάλι, κάνουμε με το κοπίδι μια σχισμή και από εκεί περνάμε τα χαρτοτένια αυτιά και τα κολλάμε στο κάτω μέρος με την κόλλα. Το ίδιο κάνουμε και με τη θήκη ούτως ώστε να στερεωθεί η κατασκευή.

Πηγή : infokids

Η δουλειά της Θεοδώρας 

 

Η δουλειά του Άγγελου

 

 

 

Πασχαλινή κάρτα: λαγός που κουνά τα αυτιά του

Υλικά : 

Δύο τετράγωνα κομμάτια κάνσον

Δύο λευκά κομμάτια κάνσον σε σχήμα σταγόνας

Δύο ροζ κομμάτια κάνσον σε σχήμα σταγόνας , πιο μικρά από τα άσπρα .

Ένα μικρό ροζ τριγωνάκι για μύτη

Δύο κομμάτια σύρμα πίπας ροζ ή λίγο μαλλί από το πλεκτό της γιαγιάς , για τα μουστάκια .

Ένα διπλόκαρφο

Μαρκοδόρους για να ζωγραφίσεις το στόμα , τα μάτια , τα δόντια .

Δυο τετράγωνα κομμάτια από λευκό κάνσον (που όταν τα πλαγιάσεις λίγο γίνονται τρίγωνα). Δυο κομμάτια από ροζ κάνσον κολλημένα πάνω σε λίγο μεγαλύτερα λευκά για τα αυτάκια. Μπορούν επίσης να ζωγραφιστούν ροζ και να μη χρειαστεί το ροζ κάνσον. Το πρόσωπο μπορεί και πρέπει να ζωγραφιστεί βάσει των δυνατοτήτων του κάθε παιδιού (αγνοείστε τη φωτογραφία και τις “άψογες” γραμμές της). Ένα διπλόκαρφο πιάνει τα δύο τετράγωνα κομμάτια και ανάμεσά τους τα δύο αυτιά. Με αυτό τον τρόπο και η κάρτα ανοίγει και περιστρέφεται αλλά και τα αυτάκια κουνιούνται. Κάρτα-εύρημα!

Ανοίξτε τα δύο τετράγωνα κομμάτια άσπρου κάνσον και γράψε μέσα τις ευχές !

Η δουλειά της Θεοδώρας !

Η δουλειά του Άγγελου 

Πηγή : elniplex

 

Πασχαλιάτικο καδράκι – στολίδι , λαγός από κουμπιά

 

Υλικά :

Κουμπιά που σας περισσεύουν ή ακόμα όσπρια

Ατλακόλ

Χρτόνι σκληρό

Κορδελάκι

Οδοντογλυφίδες βαμμένες για μουστάκια

 

Σε ένα χαρτόνι σχεδιάζετε το περίγραμμα ενός λαγού .Βάζετε κόλλα σε όλο το χαρτόνι και κολλάτε τα κουμπιά όπως επιθυμείτε .Θυμηθείτε να κρατήσετε δύο μεγάλα ιδίου χρώματος για τα μάτια , ίδιο χρώμα κουμπιά για την ουρά και ένα μικρό και λαμπερό για τη μύτη  .Μπορείτε να βάλετε και ένα κορδελάκι στο λαιμό του .Κολλήστε τις οδοντογλυφίδες για μουστάκια .

 

Πηγή : infokids