Έναρξη Σχολικού Έτους 2021-2022

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου στις 09:00 π.μ.,  με τον καθιερωμένο αγιασμό στην αυλή του σχολείου. Όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν στις 08:45 π.μ. επιδεικνύοντας βεβαίωση αρνητικού self test, που θα έχει διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες. Μόνο για αυτή την εβδομάδα ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα διενεργηθεί προ Δευτέρας και Πέμπτης. Από την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται κανονικά προ Τρίτης και Παρασκευής, όπως έχετε ενημερωθεί από προηγούμενη  ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο προαύλιο θα βρίσκονται, ο Διευθυντής του Σχολείου και  οι μαθητές/τριες  της Α΄ τάξης με την εκπαιδευτικό τους. Όλοι οι μαθητές/τριες είναι υποχρεωτικό να φορούν κατά την είσοδό τους στο σχολείο προστατευτική μάσκα, η εφαρμογή της οποίας είναι απαραίτητη και στους εξωτερικούς χώρους. Οι γονείς και κηδεμόνες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο προαύλιο του Σχολείου. Κατ’ εξαίρεση και για λόγους ομαλής προσαρμογής στο νέο τους σχολικό περιβάλλον, μόνο οι μαθητές της Α΄ τάξης, θα εισέλθουν στο προαύλιο μαζί με έναν συνοδό (που θα φορά επίσης μάσκα) τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Οι υπόλοιποι μαθητές/τριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Μετά τον αγιασμό ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Μετά το πέρας της τελετής, και αφού οι μαθητές/τριες έχουν ενημερωθεί για θέματα που  αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, την ορθή χρήση της μάσκας, και την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, θα πάρουν τα βιβλία και θα κατευθυνθούν κατά τμήματα ως την έξοδο του σχολείου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονιών τους. Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων θα αποχωρήσουν από την κεντρική είσοδο, ενώ οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων από την είσοδο του πάρκινγκ.

Οι μαθητές θα ήταν καλό να έχουν μαζί τους μια τσάντα για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Παρακαλούνται οι γονείς να αποφύγουν τον συνωστισμό μπροστά από τις εξώπορτες του σχολείου και να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Τσεκούρας Νικόλαος

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.