Εγγραφές στην Α΄τάξη – Σχολικό έτος 2023-24

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ

(Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017)

1. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια (Δεν απαιτείται η προσκόμισή του. Αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠ.Π.Ε.Θ.)

Η εγγραφή των αλλοδαπών μαθητών/τριών γίνεται με πρόσφατο πιστοποιητικό (γέννησης ή οικογενειακής κατάστασης) που έχει εκδοθεί από την χώρα υπηκοότητας, επίσημα μεταφρασμένο από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών  ή την Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος ή τις Προξενικές Αρχές ή από Δικηγόρους που βεβαιώνουν ότι έχουν την  επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασαν.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα δικαιολογητικά που απαιτείται για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας δεν προσκομιστεί αμέσως ο γονέας ή ο κηδεμόνας αναλαμβάνει με δήλωσή του να το προσκομίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου οι αλλοδαποί μαθητές/τριες που δε δύνανται να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν στα σχολεία με ληξιαρχική πράξη γέννησης.

2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή (φωτοτυπία), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια, που είναι τα παρακάτω:

Α. Διφθερίτιδας, Τετάνου,  Κοκκύτη, (DTaP) B. Πολιομυελίτιδας (IPV)Γ. Ιλαράς, Παρωτίτιδας, Ερυθράς( MMR)Δ. Ηπατίτιδας Β (HepB)

3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. Για την απόδειξη της Διεύθυνσης κατοικίας, απαιτείται η προσκόμιση εκκαθαριστικού της εφορίας του τελευταίου έτους ή αποδεικτικό μίσθωσης ακινήτου από το taxisnet και τελευταίος λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ή τηλεφώνου.

ΠΡΟΣΟΧΗ !! Αιτήσεις εγγραφής μαθητών/τριών που διαμένουν εκτός ορίων σχολικής περιφέρειας, θα γίνονται δεκτές μόνο στις περιπτώσεις που στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του/της  προς εγγραφή μαθητή/ήτριας.

4. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( Α.Δ.Υ.Μ )

(Το σχετικό έντυπο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο).

5. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου. (θα την προμηθευτείτε από το Νηπιαγωγείο).

Από το Δημοτικό Σχολείο θα προμηθευτείτε επίσης τη σχετική Αίτηση-Δήλωση Εγγραφής,  καθώς και την Αίτηση – Δήλωση Συμμετοχής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του Σχολείου (εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον).

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 01 έως 20 Μαρτίου 2022 προσκομίζοντας τα ανωτέρω δικαιολογητικά στη διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα κατά τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και

ώρες 13:15′ – 14:00′ κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 26950 51252.