Διευκρινίσεις για τα self tests

Αγαπητοί γονείς!

Μετά από κατ’ ιδίαν επίσκεψη στο φαρμακείο του Λαγανά, αλλά και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με γονείς μαθητών/τριών του σχολείου μας, πληροφορήθηκα ότι η ψηφιακή πλατφόρμα για την προμήθεια των self tests έχει “κλειδώσει”!

Μάλιστα, ότι θα παραμείνει κλειδωμένη μέχρι αύριο το πρωί, οπότε θα μπορείτε να προμηθευτείτε και τα δύο self tests που απαιτούνται για την εβδομάδα 10-14 Μαΐου2021.

Επειδή το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα για το τι θα γίνει αύριο με τους μαθητές/ήτριες που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν με το AMKA (ή Π.Α.Μ.Κ.Α.(Προσωρινός αριθμός  μητρώου κοινωνικής ασφάλισης)ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. (Προσωρινός αριθμός ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού), κάποιο self test και να δηλώσουν το αποτέλεσμά του το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας στην ψηφιακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr με τους κωδικούς για τοTaxisNet (Οδηγίες προς τους Πολίτες – Σχολική κάρτα για Covid-19), παρακαλώ να λάβουμε υπόψη τα ακόλουθα:

  • Μην αγοράζετε self test γιατί δε θα μπορείτε να δηλώσετε το αποτέλεσμά του στην ψηφιακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εκτύπωση της σχετικής «Σχολικής κάρτας για Covid-19» που θα αποτελεί την προϋπόθεση για να μπει το παιδί σας στο σχολείο. (Θυμίζουμε ότι: Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής θα πρέπει να συμπληρώσετε χειρόγραφα τη “Δήλωση αποτελέσματος selftestCovid-19″, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία της σχολικής κάρτας για Covid-19, σύμφωνα με το συνημμένο παράδειγμα).
  • Από αύριο το πρωί στις 08:00, οπότε και θα “ξεκλειδώσει” η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα, μπορείτε να προμηθεύεστε από τα φαρμακεία και τα δύο self tests που απαιτούνται για την εβδομάδα 10-14 Μαΐου2021.

Στη συνέχεια θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε το πρώτο από αυτά, να δηλώσετε το αποτέλεσμα στην ψηφιακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr και με τη «Σχολική κάρτα για Covid-19» εκτυπωμένη ή με τη“Δήλωση αποτελέσματος selftestCovid-19″, χειρόγραφη, να φέρετε το παιδί σας στο σχολείο. Δε θα υπάρχει πρόβλημα με την καθυστέρηση.

  • Τονίζεται για άλλη μια φορά ότι, επ΄ουδενί θα επιτραπεί να εισέλθει στο σχολείο ή στο λεωφορείο μαθητής ή μαθήτρια που θα αδυνατεί να επιδείξει είτε τυπωμένη «Σχολική κάρτα για Covid-19», είτε χειρόγραφη «Δήλωση αποτελέσματος self-testCovid-19».

Τέλος, θυμίζουμε ότι:

  • Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα παραμένει το ίδιο, καθώς και οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Παρακαλώ ιδιαίτερα για την τήρηση του ωραρίου πρωινής προσέλευσης και παραλαβής των παιδιών σας με το σχόλασμα.
  • Ίδια με το προηγούμενο διάστημα παραμένουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας με κυρίαρχο τη χρήση προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Γι’ αυτό παρακαλώ όπως φροντίσετε να διαθέτουν τα παιδιά σας τουλάχιστον δύο μάσκες που θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα προσαρμόζονται επακριβώς στα πρόσωπά τους.
  • Φροντίστε να διαθέτουν τα παιδιά σας, πέρα από το απαραίτητο κολατσιό, και αρκετό νερό μιας και ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά!

Υπομονή και καλή αντάμωση!

Ιωάννης Καψάσκης

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ SELF TEST (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)