Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (self tests) από Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Από τη Δευτέρα 17  Μαΐου θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ , σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση/δήλωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Θυμίζουμε ότι: σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής, θα πρέπει να συμπληρώσετε χειρόγραφα τη “Δήλωση αποτελέσματος self-testCovid-19”, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα για Covid-19, σύμφωνα με το  συνημμένο παράδειγμα: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ SELF TEST (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ).

Αποκλειστικά και μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γονείς και οι μαθητές/ήτριες δεν έχουν ΑΜΚΑ ή προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ), και άρα δε δύνανται να καταχωρήσουν το αποτέλεσμα του self-test στην πλατφόρμα, θα χρησιμοποιείται η συνημμένη υπεύθυνη δήλωση: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ SELF TEST)

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου

Αγαπητοί γονείς!

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιο Φ.7/51340/Δ1/10-5-2021 του Υπουργείου Παιδείας περί «Ενεργειών Προγραμματισμού του Εκπαιδευτικού Έργου των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022», μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για όσους επιθυμούν να εγγραφούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου μας για την επόμενη σχολική χρονιά 2021-2022.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι γονείς των μαθητών /τριών του σχολείου μας χωρίς προϋποθέσεις. Τη σχετική αίτηση/δήλωση θα μπορείτε να την προμηθεύεστε και να την υποβάλλετε στη διεύθυνση του Σχολείου καθημερινά από 13:15΄  έως 14:00΄.

ΑΙΤΗΣΗ_ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Διευκρινίσεις για τα self tests

Αγαπητοί γονείς!

Μετά από κατ’ ιδίαν επίσκεψη στο φαρμακείο του Λαγανά, αλλά και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με γονείς μαθητών/τριών του σχολείου μας, πληροφορήθηκα ότι η ψηφιακή πλατφόρμα για την προμήθεια των self tests έχει “κλειδώσει”!

Μάλιστα, ότι θα παραμείνει κλειδωμένη μέχρι αύριο το πρωί, οπότε θα μπορείτε να προμηθευτείτε και τα δύο self tests που απαιτούνται για την εβδομάδα 10-14 Μαΐου2021.

Επειδή το γεγονός αυτό εγείρει ερωτήματα για το τι θα γίνει αύριο με τους μαθητές/ήτριες που δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν με το AMKA (ή Π.Α.Μ.Κ.Α.(Προσωρινός αριθμός  μητρώου κοινωνικής ασφάλισης)ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. (Προσωρινός αριθμός ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού), κάποιο self test και να δηλώσουν το αποτέλεσμά του το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας στην ψηφιακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr με τους κωδικούς για τοTaxisNet (Οδηγίες προς τους Πολίτες – Σχολική κάρτα για Covid-19), παρακαλώ να λάβουμε υπόψη τα ακόλουθα:

  • Μην αγοράζετε self test γιατί δε θα μπορείτε να δηλώσετε το αποτέλεσμά του στην ψηφιακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην εκτύπωση της σχετικής «Σχολικής κάρτας για Covid-19» που θα αποτελεί την προϋπόθεση για να μπει το παιδί σας στο σχολείο. (Θυμίζουμε ότι: Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής θα πρέπει να συμπληρώσετε χειρόγραφα τη “Δήλωση αποτελέσματος selftestCovid-19″, που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία της σχολικής κάρτας για Covid-19, σύμφωνα με το συνημμένο παράδειγμα).
  • Από αύριο το πρωί στις 08:00, οπότε και θα “ξεκλειδώσει” η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα, μπορείτε να προμηθεύεστε από τα φαρμακεία και τα δύο self tests που απαιτούνται για την εβδομάδα 10-14 Μαΐου2021.

Στη συνέχεια θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε το πρώτο από αυτά, να δηλώσετε το αποτέλεσμα στην ψηφιακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr και με τη «Σχολική κάρτα για Covid-19» εκτυπωμένη ή με τη“Δήλωση αποτελέσματος selftestCovid-19″, χειρόγραφη, να φέρετε το παιδί σας στο σχολείο. Δε θα υπάρχει πρόβλημα με την καθυστέρηση.

  • Τονίζεται για άλλη μια φορά ότι, επ΄ουδενί θα επιτραπεί να εισέλθει στο σχολείο ή στο λεωφορείο μαθητής ή μαθήτρια που θα αδυνατεί να επιδείξει είτε τυπωμένη «Σχολική κάρτα για Covid-19», είτε χειρόγραφη «Δήλωση αποτελέσματος self-testCovid-19».

Τέλος, θυμίζουμε ότι:

  • Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα παραμένει το ίδιο, καθώς και οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Παρακαλώ ιδιαίτερα για την τήρηση του ωραρίου πρωινής προσέλευσης και παραλαβής των παιδιών σας με το σχόλασμα.
  • Ίδια με το προηγούμενο διάστημα παραμένουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας με κυρίαρχο τη χρήση προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Γι’ αυτό παρακαλώ όπως φροντίσετε να διαθέτουν τα παιδιά σας τουλάχιστον δύο μάσκες που θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θα προσαρμόζονται επακριβώς στα πρόσωπά τους.
  • Φροντίστε να διαθέτουν τα παιδιά σας, πέρα από το απαραίτητο κολατσιό, και αρκετό νερό μιας και ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά!

Υπομονή και καλή αντάμωση!

Ιωάννης Καψάσκης

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ SELF TEST (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ)

Ανακοίνωση για self tests

Όσοι μαθητές /τριες δε διαθέτουν Α.Μ.Κ.Α.( Αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης) ή Π.Α.Μ.Κ.Α.(Προσωρινός αριθμός  μητρώου κοινωνικής ασφάλισης)ή Π.Α.Α.Υ.Π.Α. (Προσωρινός αριθμός ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού) και δεν μπορούν να παραλάβουν τα self test από το φαρμακείο, πρέπει να μεταβαίνουν για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο τις καθημερινές στην πλατεία Σολωμού 11:00- 13:00 ή στο ΙΚΑ Ζακύνθου 13:00- 14:00, ενώ τις Κυριακές το απόγευμα να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου (επείγοντα) κατόπιν ραντεβού.

Το ίδιο ισχύει και για τους εκπ/κούς στους οποίους   το ΑΜΚΑ τους δεν αναγνωρίζεται στη πλατφόρμα των self test. των φαρμακείων.

Από τη Δ/νση Π.Ε Ζακύνθου

Όροι επαναλειτουργίας του σχολείου από Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Αγαπητοί γονείς!

Την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, το σχολείο μας ανοίγει ξανά για να υποδεχθεί τα παιδιά σας. Τους όρους επαναλειτουργίας του ορίζουν τα  συνημμένα:  ΚΥΑ (ΦΕΚ 1825Β΄5-5-2021) και ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ (Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από τον κορωνοϊό COVID-19), που, εκτός των όσων  πρωτοκόλλων προφύλαξης  γνωρίζαμε έως τώρα, εισάγει και τα self tests.

Έτσι, πέρα από τη (δωρεάν) προμήθεια των self test από τα φαρμακεία (που άρχισε από χθες), θα υποχρεούστε να μπαίνετε δύο φορές την εβδομάδα – κάθε Κυριακή και Τετάρτη – στην ψηφιακή πλατφόρμα self-testing.gov.gr (Οδηγίες προς τους Πολίτες – Σχολική κάρτα για Covid-19) με τους κωδικούς σας στο TaxisNet για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του selftest και να τυπώσετε τη σχετική «Σχολική κάρτα για Covid-19» που θα αποτελεί την προϋπόθεση για να μπει το παιδί σας στο σχολείο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εκτυπωτής θα πρέπει να συμπληρώσετε χειρόγραφα τη “Δήλωση αποτελέσματος self-test Covid-19”, που θα περιέχει στοιχεία της σχολικής κάρτας για Covid-19, σύμφωνα με το  συνημμένο παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση του αποτελέσματος στην ψηφιακή πλατφόρμα! Να τονιστεί ότι επ΄ουδενί θα επιτραπεί να εισέλθει στο σχολείο ή στο λεωφορείο μαθητής ή μαθήτρια που θα αδυνατεί να επιδείξει είτε τυπωμένη «Σχολική κάρτα για Covid-19», είτε χειρόγραφη «Δήλωση αποτελέσματος selftest Covid-19».

Το σχολείο οφείλει να επαναλειτουργήσει με τη μέγιστη δυνατή προφύλαξη και προστασία. Η δια ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη! Στο χέρι μας είναι τηρήσουμε κάποιους όρους και κανόνες, ώστε να μπορέσουμε ως σχολείο και ως κοινωνία – τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε: «να βγούμε στις αγορές» – έ, και τώρα κάτι ανάλογο δε θέλουμε; Θέλουμε τις ζωές μας πίσω. Θέλουμε πίσω τη ποιότητα ζωής που μας έκλεψε ο Covid-19!

Καλή αντάμωση και να προσέχετε!

Ιωάννης Καψάσκης

ΥΓ. Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα παραμένει το ίδιο, καθώς φυσικά και οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης. Παρακαλώ ιδιαίτερα για την τήρηση του ωραρίου πρωινής προσέλευσης και παραλαβής των παιδιών σας με το σχόλασμα. Ευχαριστώ!

https://blogs.sch.gr/dimpant/files/2021/05/ΚΥΑ-ΦΕΚ-1825Β΄5-5-2021-.pdf

https://blogs.sch.gr/dimpant/files/2021/05/ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΓΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ-SELF-TESTS-ΓΙΑ-ΤΟΝ-COVID-19.pdf

https://blogs.sch.gr/dimpant/files/2021/05/ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ-SELF-TEST-ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.pdf