Οι πρώτες κατασκευές της Α΄τάξης

Νοέ 20188

Πέρασαν σχεδόν δυο μήνες που υποδεχτήκαμε τα μικρά μας πρωτάκια στο σχολείο μας και σας παρουσιάζουμε τις πρώτες τους κατασκευές. Η πρώτη με αφορμή της επέτειο του «ΟΧΙ» και η δεύτερη την ήμερα της αποταμίευσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Νοέ 20188

Την  Παρασκευή στις 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές της Γ’ τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους παρουσίασαν μια πολύ όμορφη γιορτή με σκετσάκια και τραγούδια. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οκτ 201825

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει το σχολείο μας για τον εορτασμό της σημαίας και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940,  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:15 π.μ. 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. 

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής-επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων.

Οκτ 20181

Το Δημοτικό Σχολείο Παλιουρίου – Αγίας Παρασκευής προσκαλεί όσα ταξιδιωτικά γραφεία επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τις προσφορές τους σχετικά με την εκδρομή του σχολείου μας στην Αθήνα στις 9 – 11 /11/2018.

Οι προσφορές αποστέλλονται Ταχυδρομικά στη διεύθυνση του Σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Παλιουρίου, ΤΚ 63085 .  Οι προσφορές θα ανοιχτούν από 3 μελή επιτροπή που θα αξιολογήσει και θα επιλέξει το ταξιδιωτικό γραφείο, εκτιμώντας εκτός από τα οικονομικά κριτήρια κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφορών. Μετά την αξιολόγηση των προσφορών θα γίνει η τελική επιλογή του ταξιδιωτικού γραφείου.

1 ΣΧΟΛΕΙΟ Δημοτικό Σχολείου Παλιουρίου
2 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ/ΟΙ   –  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Προορισμός: Αθήνα-Βουλή των Ελλήνων (3 ημέρες – 2 διανυκτερεύσεις)

Αναχώρηση: Παρασκευή, 9 – 11- 2018

Επιστροφή: Κυριακή, 11 – 11 – 2018

3 ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

(μαθητές/γονείς/εκπαιδευτικοί)

περίπου 25 μαθητές και γονείς μαζί,

2 εκπαιδευτικοί

 

4 ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ/Α ΜΕΣΟ/Α  – ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Λεωφορείο που πληροί όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές από τη κείμενη νομοθεσία και όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για τη μετακίνηση των μαθητών. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει κατόπιν ελέγχου της Τροχαίας.

 

5 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ- ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ(μονόκλινα/ δίκλινα- πρωινό ή ημιδιατροφή) Ξενοδοχείο 4  αστέρων σε δωμάτια μονόκλινα  ή δίκλινα (χωρίς προσθήκη ράντσου) με πρωινό και ένα γεύμα στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, προσβάσιμο από λεωφορείο.

 

6 ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(πιθανό πρόγραμμα, παρακολούθηση εκδηλώσεων, επίσκεψη χώρων, γεύματα, κτλ.) Ακρόπολη – Βουλή – Μοναστηράκι – Αττικό Πάρκο – Επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, μουσεία, χώρους εστίασης κ.λ.π. ή όπως καταρτιστεί το τελικό πρόγραμμα της εκδρομής. Το λεωφορείο να είναι διαθέσιμο οποιαδήποτε ώρα για οποιαδήποτε μετακίνηση ζητηθεί από τον αρχηγό της εκδρομής. Επίσης το Τουριστικό γραφείο θα πρέπει να προβλέψει τη διάθεση επαγγελματία ξεναγού κατά την επίσκεψή μας στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης ή όπου αλλού ζητηθεί από τον αρχηγό της εκδρομής.
7 ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ (συμπερ.ΦΠΑ) ΝΑΙ (Συμπεριλαμβανομένης της διαμονής στο ξενοδοχείο και των ξεναγών)
8 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΝΑ ΜΑΘΗΤΗ & ΓΟΝΕΑ (συμπερ. ΦΠΑ) ΝΑΙ (Συμπεριλαμβανομένης της διαμονής στο ξενοδοχείο και των ξεναγών)
9 ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 8 Οκτωβρίου 2018, σφραγίδα ταχυδρομείου
10 ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 10 Οκτωβρίου 2018,  12:00
11 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ Θα πρέπει να υπάρχει ευθύνη ταξιδιωτικής ασφάλισης διοργανωτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12 ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Θα πρέπει να υπάρχει πρόσθετη προαιρετική ασφάλιση η οποία να καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (Αριθμός Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 2018-2019

Σεπ 201827

       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 • Χαραράς Δημήτριος, Διευθυντής – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
 • Παναγιώτου Πασχαλιά, Δασκάλα Α΄ τάξης
 • Ποργιαλίδου Μαρία, Δασκάλα Β΄ τάξης
 • Κυπριανού Μαρία, Δασκάλα Γ΄ τάξης
 • Μεζίκης Παναγιώτης,  Δάσκαλος Δ΄ τάξης
 • Νικολαϊδου Ανδρονίκη, Δασκάλα Ε΄ τάξης
 • Γρόλλιου Ευαγγελία, Δάσκαλα Στ΄ τάξης
 • Κοπανά Στέλλα, Δασκάλα Τμήματος Ένταξης 
 • Χατζητσακίρογλου Θεοδώρα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
 • Προκοπίδου ΑικατερίνηΚαθηγήτρια Αγγλικών
 • Λυκοδήμου Σοφία, Καθηγήτρια Γερμανικών
 • Λιναρδή Στυλλιανή, Μουσικός
 • Σαρησάββα Αικατερίνη, Καθηγήτρια Εικαστικών
 • Σταμπουλάκη Αναστασία, Καθηγήτρια Πληροφορικής

ΈΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-2019

Σεπ 201810

Το Δημοτικό Σχολείο σας προσκαλεί στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την Τρίτη  11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

Σας ευχόμαστε 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε-TWINNING ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

Ιούν 201821

Πρόγραμμα eTwinning στο μάθημα των Γερμανικών:

 “FrEUnDE – Freunde in der EU und in Deutschland”

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παλιουρίου – Αγίας Παρασκευής υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “FrEUnDE – Freunde in der EU und in Deutschland” (Φίλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία) σε συνεργασία με δύο σχολεία από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Κύριος σκοπός της συμμετοχής στο πρόγραμμα ήταν οι μαθητές μέσω της γερμανικής γλώσσας να ασχοληθούν με την έννοια της φιλίας με δημιουργικό τρόπο κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών και ταυτόχρονα να γνωρίσουν και να συνεργαστούν με συνομηλίκους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μαθητές ενεπλάκησαν σε διάφορες δραστηριότητες τα αποτελέσματα των οποίων αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα της δράσης eTwinning, TwinSpace: Παρουσίασαν σε βίντεο τον εαυτό τους, το σχολείο τους και τον τόπο τους, συμμετείχαν σε διαγωνισμό δημιουργίας του logo (σήματος) του προγράμματος, δημιούργησαν συννεφόλεξα με λεξιλόγιο για τη φιλία, αναζήτησαν στο διαδίκτυο εικόνες με ρητά-αποφθέγματα σχετικά με τη φιλία στα Γερμανικά και σχεδίασαν αντίστοιχες στα Ελληνικά.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δόθηκαν κίνητρα και ενθάρρυνση στους μαθητές να εφαρμόσουν στην  πράξη όλα όσα είχαν διδαχθεί στο μάθημα των Γερμανικών, αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους με δημιουργικό τρόπο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Ιούν 201813

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΣΤ’ Τάξη του Δημοτικού μας  Σχολείου σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή της γιορτή για να απολαύσουμε μικροί, μεγάλοι αγαπημένες σκηνές από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο που παραμένει πάντα  ζωντανός στις καρδιές μας!

 

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί

την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018,

 στις 19:00 μ. μ.

Σας περιμένουμε με χαρά!!!

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μαΐ 201825

Το σχολείο μας την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018  πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Εκεί οργανωμένα οι ξεναγοί μας ξενάγησαν μέσα και έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.

Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε στον Πολυχώρο » Πολυθέαση» ,  λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βέροια, όπου οι μαθητές μας απόλαυσαν διάφορες δραστηριότητες (τοξοβολία,αναρρίχηση κ.α), γευμάτισαν και διασκέδασαν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Μαΐ 201815

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο της πολιτικής προστασίας του Δήμου Κασσάνδρας, το οποίο μας ενημέρωσε  για τα μέτρα αυτοπροστασίας, πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης   που πρέπει να παίρνουμε σε περιπτώσεις σεισμών και πυρκαγιών σε διάφορους χώρους (σχολείο, σπίτι κ.α). Κύριοι ομιλητές ήταν ο κ. Κοκολάκης Κωνσταντίνος για θέματα σεισμού, πρώην προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας και ο  κ. Χαλεπλής Κυριάκος, διοικητής πυροσβεστικού κλιμακίου Κασσάνδρας, για θέματα πυρκαγιών  . Το κλιμάκιο συνόδευε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας του Δήμου Κασσάνδρας κ. Κοντός Θωμάς, ο οποίος ενημερώθηκε από το διευθυντή του σχολείου για τα προβλήματα της σχολικής μας μονάδας και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου κ. Σερέτης Χρήστος.

 

 

 

« Παλιότερα άρθρα


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων