Προσωπικά δεδομένα

Απρ 20204

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα (email) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (E-CLASS)!

Μαρ 202026

1.Εγχειρίδια 

https://eclass.sch.gr/info/manual.php?fbclid=IwAR03FJNQYnT_PNWT8jeN4WEfe1E6hbPWgPslJa–Djbv3iQgCR85X3QaXr0

2.Εγγραφή μαθητή σε μαθήματα στο E-Class χωρίς κωδικούς!!!

https://blogs.sch.gr/dimpaliou/files/2020/03/2.pdf

3.Εγγραφή μαθητή σε μαθήματα στο E-Class με κωδικούς!

3.1) Αρχείο :   https://blogs.sch.gr/dimpaliou/files/2020/03/1.pdf    

3.2) Video :

 

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαρ 202016

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Σ΄ αυτή συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει κατά την διάρκεια της εβδομάδας με τις δασκάλες τους γι΄αυτό το θέμα. Τραγούδησαν, είπαν ποιήματα, έπαιξαν θέατρο και έδειξαν τις αφίσες που ετοίμασαν.

Γ ΤΑΞΗ

Δ ΤΑΞΗ

Ε ΤΑΞΗ

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της αγγλικής γλώσσας, Προκοπίδου Κατερίνα,   οι μαθητές  έγράψαν σε άσπρα μπλουζάκια το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».Στο τέλος, της εκδήλωσης φωτογραφήθηκαν όλα τα παιδιά, στην αυλή του σχολείου φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα ΄΄ ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ΄΄

Την ιδέα υιοθέτησε και η Β΄τάξη γράφοντας στα μπλουζάκια στίχους  από το τραγούδι που έμαθαν για τη σχολική βία. Το τραγούδι είχε τίτλο «Μίλα έμπρος’. Αποτελεί μια διασκευή του τραγουδιού «Τράβα μπρος». Οι στίχοι είναι προσωπική έμπνευση της εκπαιδευτικού της τάξης. Στα τραγούδι συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και οι μαθητές της Στ΄τάξης.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΗ

Μαρ 20209

Στις 25 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄, Ε΄, Και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το θέατρο ΄΄ Αμαλία΄΄, στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση ΄΄Το καπλάνι της βιτρίνας΄΄ της Άλκης Ζέη.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Φεβ 202017

Στις 13 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄και Γ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο θεματικό πάρκο του Noesis – Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας  με θέμα την ‘ Οδύσσεια- οι περιπέτειες του Οδυσσέα’.

Tα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα  τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα που διέθεταν κίνηση και ήχο και από τα θηρία και τα τέρατα που κατάφερε να υπερνικήσει ο ήρωας.

 

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ

ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΠΑ

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

 

 

 

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φεβ 20207

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, επισκέφτηκαν το σχολείο μας νοσηλεύτριες από το  Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας για να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες των Ε΄και Στ΄ τάξεων για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Παίζοντας κουκλοθέατρο, μέσα από το διασκευασμένο μύθο του Αισώπου «Ο λαγός και η χελώνα», τα παιδιά έμαθαν ότι ο λαγός αυτήν τη φορά τερμάτισε δεύτερος όχι από την αλαζονεία του, αλλά εξαιτίας των συνεπειών του τσιγάρου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με απορίες των μαθητών.

 

Σας ευχαριστούμε  πολύ για όσα μάθαμε μ΄αυτόν τον ευχάριστο τρόπο!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΙ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Δεκ 201918

Αύριο , Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 θα δοθούν οι βαθμοί του Α΄τριμήνου και θα γίνει η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων για την επίδοση των μαθητών.  Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Δεκ 201918

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΤΠΕ

Δεκ 20199

Η παρακάτω εργασία πραγματοποιήθηκε από τον μαθητή της Ε΄τάξης του σχολείου  μας ,Καραστέργιο Ιωάννη,    στα πλαίσια του μαθήματος των Τ.Π.Ε.  Το θέμα της εργασίας είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.

Νέο Microsoft PowerPoint Presentation

Η αυλή μας γέμισε χρώματα και παιχνίδια

Δεκ 20197

Με την όμορφη πρωτοβουλία  γονέων του σχολείου μας, η αυλή του σχολείου μας άλλαξε όψη. Οι γονείς με μεράκι και χαρά εργάστηκαν  εθελοντικά, έτσι ώστε να μεταμορφώσουν το σχολικό μας προαύλιο, το οποίο γέμισε με επιδαπέδια παιχνίδια.

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου έχουν πλέον την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία,  συμμετέχοντας σε μια σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών.

Φιδάκι

 

Ανεμοστρόβιλος

 

 

Αλφάβητο

 

 

 

Ένα τεράστιο «ΜΠΡΑΒΟ» και ένα ‘ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’ σε όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν γι΄αυτήν την αλλαγή.

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων