Δημιουργία σχολικού κολάζ στις ημέρες του «μένουμε σπίτι»!

Αγαπημένοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, όσο μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλο ,τόσο η ανάγκη να βρεθούμε πιο κοντά μεγαλώνει. Θα ήταν λοιπόν όμορφο να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας με έναν τρόπο που θυμίζει και λίγο παιχνίδι. Σας προσκαλώ λοιπόν στο παιχνίδι της θετικής σκέψης. Να φτιάξετε ένα όμορφο χαρτόνι ή χαρτί με μια φράση/σκέψη…Συνέχεια ανάγνωσης Δημιουργία σχολικού κολάζ στις ημέρες του «μένουμε σπίτι»!

Μαθαίνοντας για τον κορονοϊό

Ένα παιχνίδι θα παίξουμε, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον κορωνοϊό και τους τρόπους που θα προφυλαχτούμε από αυτόν. Ευχαριστούμε πολύ την κοινωνική λειτουργό κα Μάρθα Μπέη για την παραχώρηση του υλικού της. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ έγγραφο pdf  

1η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τους μαθητές της Στ τάξης!

Αγαπητοί μαθητές (και γονείς) της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη ζωντανή δοκιμαστική τηλεδιδασκαλία, αύριο Παρασκευή 03/04/2020 στις 14.00. Θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη γνωριμία με το εργαλείο WeBex και θα απαντήσουμε σε απορίες σχετικές με την τάξη e-class. Περισσότερο όμως από όλα ανυπομονούμε να σας ακούσουμε γιατί σας έχουμε πεθυμήσει!!!!…Συνέχεια ανάγνωσης 1η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τους μαθητές της Στ τάξης!

Διαγωνισμός: «Μικροί συγγραφείς» – «Μικροί εικονογράφοι» για παιδιά έως ΣΤ΄ Δημοτικού

Αγαπητοί γονείς και παιδιά βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση της οποίας η εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίον θα διαχειριστούμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Με αυτό το δεδομένο καλούμε τα παιδιά με την άδεια και την προτροπή των γονιών τους να λάβουν μέρος στη συγγραφή…Συνέχεια ανάγνωσης Διαγωνισμός: «Μικροί συγγραφείς» – «Μικροί εικονογράφοι» για παιδιά έως ΣΤ΄ Δημοτικού

Εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση με καινοτόμα εργαλεία!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε για τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου: Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books), Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») Οι παραπάνω ψηφιακές δομές είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα, μάθημα και ενότητες και μπορούν επομένως να χρησιμοποιηθούν από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς (και) στην έκτακτη αυτή συγκυρία. Το…Συνέχεια ανάγνωσης Εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση με καινοτόμα εργαλεία!

Τιμητική πρόσκληση και συμμετοχή για την χορωδία του σχολείου μας!

Η Τετάρτη 19/2/20 ήταν μια ημέρα-ορόσημο για την χορωδία του σχολείου μας! Ύστερα από τιμητική πρόσκληση που φυσικά και αποδεχτήκαμε, η χορωδία μας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής Γεώργιου Γκιολέ συμμετείχε σε ηχογράφηση συλλεκτικού/επετειακού CD/DVD με τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, στο πλαίσιο της επετείου των 80 χρόνων από το Έπος του ’40 (1940-2020), στο…Συνέχεια ανάγνωσης Τιμητική πρόσκληση και συμμετοχή για την χορωδία του σχολείου μας!

Επιμορφωτική δράση με τίτλο: «Η διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού».

Την Δευτέρα 10/02/2020 στις 18.00 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, επιμορφωτική δράση με τίτλο: «Η διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού». Την επιμορφωτική παρέμβαση υλοποίησε το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την ειδική ψυχολόγο κ. Έλλη Στάμου. Επίσης την εκδήλωση στήριξαν οι συντονιστές εκπαίδευσης του 5ου ΠΕΚΕΣ κα Βασιλική Παπαδοπούλου ΠΕ70 και κος Δημήτρης Αργύρης…Συνέχεια ανάγνωσης Επιμορφωτική δράση με τίτλο: «Η διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού».

Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου συνδιοργανώθηκε στο σχολείο μας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και από το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού ενημερωτική ομιλία που αφορούσε την εγγραφή εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών. Ευχαριστούμε τους οργανωτές, την ομιλήτρια κα Τόνια Βαρδινογιάννη καθώς και όλους όσους έδωσαν δείγμα και έγιναν εθελοντές δότες δημιουργώντας μία ακόμα ελπίδα για…Συνέχεια ανάγνωσης Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών

Λέγοντας τα κάλαντα για έναν ιερό σκοπό…

Κάλαντα Χριστουγέννων Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 Η παρακάτω επιστολή, γραμμένη με τόσο όμορφα και γλυκά λόγια είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδάκια μας και την οποία στήριξαν με περισσή γενναιοδωρία οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής μας. Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν!!    

Η Ε’ τάξη στην χαρτοβιομηχανία «Skag»

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 14/1/2020 στη χαρτοβιομηχανία ‘Skag’ που βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής. Η ξενάγηση άρχισε από το κέντρο της διοίκησης όπου έγινε ενημέρωση για την οργάνωση και τη λειτουργία της. Έγινε παρουσίαση πολλών προϊόντων από τα οποία παράγονται στη βιομηχανία και τα παιδιά συμμετείχαν σε…Συνέχεια ανάγνωσης Η Ε’ τάξη στην χαρτοβιομηχανία «Skag»