Ερωτηματολόγιο για τους γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες  σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά την έννοια της διαθεματικότητας καθώς και τα τρία παραδείγματα που ακολουθούν, ώστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου με ευκολία.   Η έννοια της διαθεματικότητας Η διαθεματική προσέγγιση της διδασκαλίας καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των μαθημάτων και ενιαιοποιεί  το περιεχόμενο…Συνέχεια ανάγνωσης Ερωτηματολόγιο για τους γονείς και κηδεμόνες

Σχεδιασμός παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου μας

Ευχαριστούμε πολύ τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής  κ. Αποστολόπουλο Αποστόλη και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για την πρωτοβουλία, οργάνωση και υλοποίηση σχεδιασμού παιχνιδιών στην αυλή του σχολείου μας!  

Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Και φέτος πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 27/09/2019 με θέμα: «Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου». Με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και συνοδοιπόρους όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, έλαβαν χώρα αθλητικές αερόβιες κινητικές δραστηριότητες στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέων Παλατίων, προβολή  ενημερωτικών ταινιών σχετικά με το…Συνέχεια ανάγνωσης Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Γνωριμία με το άθλημα της Τοξοβολίας!

Στις 6 Φεβρουαρίου 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο καθηγητής φυσικής αγωγής και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Μπαλιάμης Νίκος, ο οποίος δίδαξε στα τμήματα της Δ΄- Ε΄ και Στ΄ το άθλημα της τοξοβολίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και έριξαν και τις δικές τους βολές. Βολές έριξαν και εκπαιδευτικοί του…Συνέχεια ανάγνωσης Γνωριμία με το άθλημα της Τοξοβολίας!

Παγκόσμια ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού

Στις 06/03/2018 τα παιδιά της Στ’ Τάξης του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων επισκεφθήκαμε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Νήαρ-Ηστ στην Καισαριανή και παρακολουθήσαμε έναν υπέροχο αγώνα μπάσκετ μεταξύ παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδας του 2004 και παλαίμαχων μπασκετμπολιστών. Η δράση έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας σχολικού εκφοβισμού. Στο τέλος μας έδωσαν…Συνέχεια ανάγνωσης Παγκόσμια ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Για 4η συνεχή χρονιά ύστερα από προτροπή του ΥΠ.Π.Ε.Θ αφιερώθηκε μία ημέρα στον σχολικό αθλητισμό.  Έτσι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων πραγματοποίησαν δράσεις ύστερα από προτροπή και σχεδιασμό των δασκάλων φυσικής αγωγής του σχολείου μας και συμμετείχαν ατομικά και ομαδικά σε αθλήματα και παιχνίδια.  

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2017!

Τα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης ανέλαβαν φέτος τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Με την καθοδήγηση της θεατρολόγου της κας Μαρώς οι μικροί μας ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας ταξίδεψαν στην εποχή του ’21. Την επομένη ακολούθησε εκκλησιασμός και παρέλαση στην κεντρική οδό του Δήμου μας.

Απόκριες 2017!!

Το σχολείο μας γιόρτασε τις φετινές Απόκριες την τελευταία Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης , που είχαν αναλάβει από την αρχή τη γιορτή αυτή, μας παρουσίασαν έθιμα και παραδόσεις της περιόδου αυτής και με τη βοήθεια του γυμναστή του σχολείου μας Απόστολου Αποστολόπουλου χόρεψαν γαϊτανάκι! Στο τέλος της ημέρας και…Συνέχεια ανάγνωσης Απόκριες 2017!!

Δράση για τα ΑμΕΑ

Το σχολείο μας οργάνωσε δράσεις που σχετίζονται με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα την ημέρα εκείνη δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου έγιναν προβολές ταινιών σχετικών με το θέμα και διαβάστηκαν ιστορίες. Ακόμα οι μαθητές ασχολήθηκαν με το δακτυλικό αλφάβητο, με τη γραφή braille, δημιούργησαν δικές τους ιστορίες, έμαθαν για διάσημους ανθρώπους που έχουν κάποια…Συνέχεια ανάγνωσης Δράση για τα ΑμΕΑ

«Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016»

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ύστερα από την προτροπή του ΥΠ.Π.Ε.Θ γιορτάσαμε την «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων σε δραστηριότητες που επέλεξαν, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν οι γυμναστές και η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης.