Erasmus+: Διεθνές σεμινάριο με θέμα: “Η Διαθεματικότητα στη σχολική τάξη – Integrated Learning”

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στην Ελλάδα, διοργανώθηκε Διεθνές Σεμινάριο με τίτλο “Η Διαθεματικότητα στη σχολική τάξη”-“Integrated Learning”.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατιών κ. Ιωάννη Μπράτη.

Στη συνέχεια η συντονίστρια της ελληνικής ομάδας Erasmus+ κ. Αλκμήνη Κοτσιανίδου έκανε μια σύντομη εισαγωγή για το πρόγραμμα με τον τίτλο “Connection of different subjects: We Did It”.

Η κ. Ανθίππη Κυριακίδη, διευθύντρια του σχολείου το 2019 οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα, παρουσίασε τον 1ο χρόνο επισκέψεων, μαθημάτων και δραστηριοτήτων σε Βουλγαρία και Τουρκία.

Ακολούθησε η  συντονίστρια της Τουρκίας κ. Ilham Durmus με την παρουσίαση της επίσκεψης στην Άγκυρα με τίτλο “Visit to Ankara/Turkey: The impact of integrated lessons on teachers and students”

Η κεντρική συντονίστρια του προγράμματος, κ. Lina Bruziene, ανέλυσε την εφαρμογή της Διαθεματικότητας στο σχολείο τους στην Klaipeda της Λιθουανίας. Η παρουσίαση της είχε το τίτλο “Integrated Learning at Klaipeda Vite Progymnasium”.

Ακολούθως η κ. Daniela Monica Guzu, συντονίστρια της Ρουμανίας, προσέγγισε το θέμα μέσα από το πρίσμα της εκπαίδευσης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η παρουσίασή της είχε το τίτλο “Interdisciplinarity- an innovative way of organising educational content”.

Κλείνοντας το κύκλο των παρουσιάσεων, η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατιών έκανε παρουσίαση με θέμα “Η επίσκεψη στην Ελλάδα και η εμπειρία μας σχετικά με τα οφέλη της Διαθεματικότητας”.

Οι εκπαιδευτικοί ανέλυσαν την εμπειρία τους στο σύνολο του προγράμματος αλλά και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο ωφελήθηκαν οι ίδιοι και οι μαθητές και μαθήτριες τους.

Η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ αποτελείται από τον  διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Μπράτη, την συντονίστρια  καθηγήτρια Αγγλικών Αλκμήνη Κοτσιανίδου, την δασκάλα του τμήματος Στ1 Μαρία Μπάνια, τον Καθηγητή Μουσικής του σχολείου Γιώργο Γκιολέ, την δασκάλα του Δ3 Βασιλική Κατσαρή,την δασκάλα του Α2 Ιωάννα Γκουσδοβά και την καθηγήτρια Εικαστικών Ηλιάνα Μπάρδη.

Η ημέρα επισφραγίστηκε με μια όμορφη έξοδο για φαγητό με συνοδεία μουσικής όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό!

Στο τέλος της βραδιάς, δόθηκαν τα πιστοποιητικά για την παρουσία των φιλοξενούμενων αποστολών στην Ελλάδα και τα πιστοποιητικά για όσους παρουσίασαν και συμμετείχαν στο σεμινάριο.

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση