Διαδικτυακή συνάντηση με το “Χαμόγελο του παιδιού”

Τα παιδιά της Δ´ τάξης του σχολείου μας , από τα έσοδα της εφημερίδας που έφτιαξαν, υιοθέτησαν μια τραυματισμένη θαλάσσια χελωνίτσα από τον σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» αλλά δώρισαν κι ένα σημαντικό ποσό στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Έτσι λοιπόν, οι υπεύθυνοι του «Χαμόγελου του παιδιού» για να ευχαριστήσουν τους μικρούς μας μαθητές για την προσφορά τους , προσκάλεσαν τα παιδιά σε μια διαδικτυακή συνάντηση την Τρίτη 15 Ιουνίου, όπου εξειδικευμένη ψυχολόγος μίλησε μαζί τους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Τα παιδιά μέσα από μια πραγματική ιστορία, έμαθαν τρόπους αποφυγής των «ιντερνετικών παγίδων», αντιλήφθηκαν τον σωστό τρόπο χρήσης του απέραντου «ιστού» κι αναγνώρισαν τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης γεγονότων που μπορεί να τα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση.

Ευχαριστούμε θερμά «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που μέσα σε δυο ώρες κατάφερε να μας υπενθυμίσει τις αξίες της ζωής : φροντίδα, ισότητα, αξιοπρέπεια, αγάπη, ανιδιοτέλεια, ευελιξία, πρωτοπορία, σεβασμός, συμμετοχή, συνέπεια, συνεργασία !

Αγαπημένε μας Ανδρέα! Κάθε μέρα κοιτάμε ψηλά προς τον ουρανό και σου στέλνουμε το δικό μας χαμόγελο ! Σ’ ευχαριστούμε πολύ που υπήρχες και μας έμαθες τί σημαίνει η λέξη : άνθρωπος!

ΥΓ: Δυο μαθήτριες της Δ´ τάξης εμπνεύστηκαν από αυτή τη συνάντηση και δημιούργησαν ένα όμορφο ποιηματάκι !

Σας ευχαριστούμε πολύ, παιδιά!

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση