Ενημέρωση και ενέργειες διαχείρισης σεισμού

Η ενημέρωση και εκπαίδευση, μαθητών και εκπαιδευτικών, σχετικά με τον σεισμό και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και την εγρήγορση όλων μας.

Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την Παρασκευή, στις 11/06/2021, εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος Οινοφύτων προκειμένου μαθητές/τριες των τάξεων Ε΄ & ΣΤ΄  και εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν σχετικά με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας, να αναπτύξουν αντισεισμική συνείδηση και συμπεριφορά μέσω της ενημέρωσης, της παρακολούθησης εκπαιδευτικών βίντεο και διοργάνωσης ασκήσεων ετοιμότητας για τον σεισμό.

Οι  στόχοι και οι δράσεις θα ολοκληρωθούν και με την πραγματοποίηση γενικής άσκησης σεισμού στη σχολική μονάδα.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε και διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο, ως αφορμή για την προετοιμασία και τον σχεδιασμό αντιμετώπισης αυτού του φυσικού φαινομένου μέσα σε κάθε σπίτι, για κάθε οικογένεια!

Στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας και της μέχρι τώρα συνεργασίας μας για τη μείωση των επιπτώσεων των σεισμών στο σχολείο μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα Οινοφύτων.

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν»

Ιπποκράτης

 

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Βίντεο 3

Βίντεο 4

Βίντεο 5

Βίντεο 6

Βίντεο 7

Βίντεο 8

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση