Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού

Το φαινόμενο της σχολικής βίας έχει αναδυθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης σχολικής ζωής, ενώ ταυτόχρονα οι συνέπειες που αυτό επιφέρει  σε όλες τις εκφάνσεις της μαθησιακής διαδικασίας είναι πολλές  και δημιουργούν αναχώματα στην επίτευξη των στόχων του σχολείου.

Οι προσπάθειες που γίνονται για την εξάλειψη του φαινομένου, ειδικά τα τελευταία χρόνια,  έχουν συμβάλλει στην σημαντική μείωση των φαινομένων αυτών, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα προκειμένου να εξαφανιστούν όλες οι εκφάνσεις αυτού του προβλήματος, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι νέες μορφές σχολικής βίας αναδύονται , όπως για παράδειγμα ο  ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyber bullying).

Στα πλαίσια αυτά έχει θεσμοθετηθεί κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου η ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Με αφορμή την ημέρα αυτή, από την Πέμπτη 04/03 έως την Πέμπτη 11/03 όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας οργάνωσαν ποικίλες διαδικτυακές δράσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σχετικά με τη σημαντικότητα του προβλήματος αυτού, να τους ενημερώσουν για όλες τις πλευρές  του και φυσικά να τους παροτρύνουν να μιλάνε όταν γίνονται δέκτες ή μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.

Ενδεικτικά, μερικές από τις δράσεις που έγιναν στα πλαίσια της ημέρας κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού είναι οι ακόλουθες.

Μετάβαση στο padlet.com

 

 

Τραδούδι με τίτλο: ¨Σχολικός εκφοβισμός”

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση