25η Μαρτίου 1821

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, μέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συνδέθηκε με την έναρξη του ελληνικού αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και έχει ένα βαθύ και διαχρονικό συμβολισμό για τους Έλληνες και Ελληνίδες. Αποτελεί μία βαριά παρακαταθήκη για όλες τις γενεές.
Είναι συνώνυμο των ιδανικών της ελευθερίας, του πάθους για την πατρίδα, του αγώνα για την επιβίωση του έθνους.
Είναι αυτά τα ιδανικά που συνοδεύουν κι εμψυχώνουν τους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές, στις μεγάλες αποφάσεις, είναι αυτά που τους ενώνουν, που τους κάνουν Ήρωες.

Φέτος, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και δεν θα τελεσθούν Θείες Λειτουργίες παρουσία πιστών στους Ιερούς Ναούς της Χώρας μας. Ωστόσο οι Έλληνες απανταχού της γης διατηρούμε την περηφάνια για το Έθνος μας, συναισθανόμαστε την βαριά κληρονομιά των Ηρώων του 1821 και διατηρούμε την Πίστη μας στις καρδιές και στις ψυχές μας.

Σήμερα, στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται το ιατρικό, το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δομών Υγείας της Χώρας, αλλά και οι επιστήμονες – ερευνητές που δουλεύουν σκληρά για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Κι όλοι εμείς δίπλα τους , με τη στάση και τη συμπεριφορά μας, να αποδεικνύουμε πως είμαστε άξιοι συνεχιστές αυτής της ένδοξης πατρίδας.

Χρόνια Πολλά σε όλους!!

 

Ανθίππη Κυριακίδη

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση