«Θησέας και Μινώταυρος» για τους μαθητές της Γ’ τάξης

Την Τετάρτη 5/2/2020 τα παιδιά της Γ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ΙΜΚ και συγκεκριμένα την παιδική σκηνή της αγαπημένης μας Κάρμεν Ρουγγέρη , για να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση: «Θησέας και Μινώταυρος». Μια παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη, γιατί ήταν προσεγμένη σε όλες τις λεπτομέρειες!

Στο πρώτο μέρος της ιστορίας όπου περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα προς την Αθήνα, απολαύσαμε, σκηνοθετικά και εικαστικά, έναν αριστοφανικό, ευπρεπή χαρακτήρα, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς μας θεατές!

Στο δεύτερο μέρος μαγευτήκαμε με το ταξίδι του Θησεα προς την Κρήτη που αποδόθηκε σκηνικά και εικαστικά με τη δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στη σκηνή!

Η μαγεία συνεχίστηκε με το λαμπρό παλάτι του Μίνωα και τον περίφημο λαβύρινθο, μέσα στον οποίο ο μυθικός ήρωας, με τη βοήθεια της βασιλοπούλας Αριάδνης, κατάφερε να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του!

Κι όλα αυτά που σας περιγράψαμε , συνοδεύονταν με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της όμορφης Κρήτης!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Κάρμεν Ρουγγέρη καθώς και την κόρη της κ. Χριστίνα Κουλουμπή που για ακόμη μια χρονιά μάς χάρισαν τόσο όμορφες και αξέχαστες εικόνες!!!

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση