Ερωτηματολόγιο για τους γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες  σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά την έννοια της διαθεματικότητας καθώς και τα τρία παραδείγματα που ακολουθούν, ώστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου με ευκολία.

 

Η έννοια της διαθεματικότητας

Η διαθεματική προσέγγιση της διδασκαλίας καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των μαθημάτων και ενιαιοποιεί  το περιεχόμενο της διδασκαλίας με στόχο την ολόπλευρη εξέταση των φαινομένων. Το περιεχόμενο της διδασκαλίας δεν αφορά ξεχωριστά μαθήματα που γίνονται σε τακτή ώρα το καθένα, αλλά το περιεχόμενο των μαθημάτων προσεγγίζεται ως κάτι ενιαίο και αδιαίρετο.

 

Παραδείγματα σχεδίων εργασίας με βάση τη διαθεματική προσέγγιση:

 

          1:

 

         2: Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου

(κατασκευή των συμβόλων των θεών και απεικόνισή τους, καταγραφή σημερινών ονομάτων και συσχέτιση με τα ονόματα των 12 θεών του Ολύμπου, σύνθεση φανταστικής διήγησης, δραματοποίηση, εικαστικές απεικονίσεις. Προεκτάσεις: Αισθητική Αγωγή, Γλώσσα, Γεωγραφία, Θρησκευτικά).

 

         3: Στο εργαστήρι του αγγειοπλάστη

(συγκέντρωση εικόνων με παραστάσεις από αρχαία αγγεία, θεματοποίηση του εικαστικού περιεχομένου, μυθικά- ηρωικά πρόσωπα, ιστορικά πρόσωπα, ανθρώπινη δράση, φυσικό περιβάλλον, συγκέντρωση πληροφοριών για τη διαδικασία, τα υλικά κατασκευής και τη χρήση τους, συσχέτιση με νεότερες εποχές, εικαστικές απεικονίσεις, κατασκευές, αναγνώριση και σχεδιασμός γεωμετρικών σχημάτων). Προεκτάσεις: Αισθητική Αγωγή, Γλώσσα, Γεωγραφία, Μαθηματικά, Εμείς και  ο κόσμος, Μυθολογία).

 

Τα βήματα για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, είναι τα εξής:

  • “Πατάτε” στον παρακάτω υπερσύνδεσμο (link) με τίτλο “ερωτηματολόγιο γονέων και κηδεμόνων”.
  • “Πατάτε” στο πεδίο “Επόμενο”.
  • Επιλέγετε μία απάντηση σε κάθε ερώτηση.
  • Αφού απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις, πατάτε στο πεδίο “Υποβολή”.

 

Ερωτηματολόγιο γονέων και κηδεμόνων

 

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία και τον χρόνο που αφιερώσατε!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση