Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 

Στις 12 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης. Σε έναν πολύ ωραίο χώρο και κατάλληλο για παιδιά στεγάζεται το εξοχικό της οικογένειας Μοδιάνο, το οποίο χρησίμευσε ως στρατηγείο του διαδόχου Κωνσταντίνου κατά τους Βαλκανικούς πολέμους. Στον αύλειο χώρο βρίσκεται επίσης και ο τάφος του Χασάν Ταξίμ πασά, που υπέγραψε την παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες και του γιου του Κενάν Μεσαρέ.

Τα παιδιά επισκέφτηκαν το μουσείο σε ομάδες των δύο τάξεων και παρακολούθησαν την ξενάγηση από τους υπεύθυνους στρατιώτες. Σ’ αυτό το διάστημα οι τάξεις που βρίσκονταν έξω είχαν την ευκαιρία να φάνε, αλλά και να ευχαριστηθούν παιχνίδι στην ωραία αυλή. Έτσι η επίσκεψή μας συνδύασε «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Στον γυρισμό μας προς το σχολείο περάσαμε από την Πέλλα, όπου επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών, σημειωτέον ήμασταν οι πρώτοι επισκέπτες του καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη τις πόρτες του στο κοινό. Εκεί εκτίθεται και μια μακέτα αναπαράστασης του βάλτου των Γιαννιτσών κατά τα χρόνια του Μακεδονικού αγώνα, η οποία κατασκευάστηκε από το συνάδελφο και δάσκαλο του σχολείου μας κ. Γεώργιο Χρυσοστομάκη. Επίσης επισκεφτήκαμε την επίσης νεόδμητη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ήταν μία επίσης πολύ ωραία εκδρομή, που πιστεύουμε είχε να δώσει στα παιδιά και που την ευχαριστήθηκαν.

 

   

 

 

 

 

 

     

 

Στην Πέλλα