Χρόνια πολλά μανούλες!!!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

   

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη μητέρα. Στη μητέρα όλων των παιδιών και όλων των λαών της γης. Είναι η αρχή της ζωής μας, της ύπαρξής μας, είναι αυτή που δεν κάνει τίποτε άλλο από το  να δουλεύει διαρκώς και να αγαπά.

Η εκκλησία μας τιμάει τη Μάνα όλων των πιστών, τη Μητέρα Παναγία, τη Γλυκοφιλούσα, τη Γαλακτοφορούσα, τη Θεομάνα, τη Μεσίτρια, τη Σκέπη του κόσμου και την προτείνει σαν πρότυπο άξιο μίμησης σ’ όλες τις μητέρες της ανθρωπότητας, σ’ όποια ήπειρο κι αν κατοικούν, όποια γλώσσα κι αν μιλούν, για να εμπνέονται από το παράδειγμά της, αλλά και για να την έχουν στήριγμα στο δύσκολο αγώνα του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών τους.

Στο πρόσωπο της μητέρας του Θεού και των ανθρώπων η Εκκλησία μας αναγνώρισε το πρόσωπο όλων των μητέρων και θέσπισε τις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού ημέρα προσφοράς στο Θεό, του τεσσαρακονθήμερου Χριστού, από την Αγία Μητέρα Του, την Παναγία, ως γιορτή της μητέρας.

Αυτήν την ημέρα από το 1929 έχει καθιερώσει η παράδοσή μας, σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα τιμώντας τους κόπους, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία μας.

Σύμβολο ειρήνης, αμέτρητης ανθρώπινης τρυφερότητας, αγάπης, πόνου, αυτοθυσίας η Παναγία μας. Οδηγός και στήριγμα για τις σημερινές μάνες που μόνο αυτές έχουν τη δύναμη να εξανθρωπίσουν τον κόσμο, γιατί πλασμένες όπως είναι για τον πόνο και την αγάπη, μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο.

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Αν και πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες για τη γιορτή της μητέρας, όπως και δικούς τους λόγους για να γιορτάζουν μια τέτοια μέρα, η δεύτερη Κυριακή του Μάη έχει επικρατήσει διεθνώς. Έτσι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Το σχολείο μας κάθε χρόνο τιμάει το πρόσωπο της μητέρας οργανώνοντας γιορτή με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όμως φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, αυτό δεν ήταν εφικτό. Για το λόγο αυτό θέλοντας και φέτος να την τιμήσουμε , παραθέτουμε το σύνδεσμο παρακάτω, στον οποίο μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε ποιήματα, τραγούδια και αφηγήσεις για τη μητέρα.

Στις μανούλες

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!