Ημερίδα-αποτίμηση της εμπειρίας της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις 29 Ιουνίου, μία μέρα πριν τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ,με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού  Έργου κ. Σωτηρίας Σαμαρά πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη όλων των εκπαιδευτικών των σχολείων ευθύνης της με θέμα την αποτίμηση και κατάθεση της εμπειρίας των εκπαιδευτικών από την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κάθε σχολείο εκπροσωπήθηκε από έναν εκπαιδευτικό , ο οποίος είχε αναλάβει να καταθέσει την εμπειρία όλων των υπολοίπων συναδέλφων του γύρω από την οργάνωση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη, γιατί κατατέθηκαν οι προσπάθειες όλων των συναδέλφων καθώς και οι δυσκολίες και τα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και οι τρόποι  και οι ενέργειες προς επίλυσή τους.

Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίσαμε τα ίδια προβλήματα και δυσκολίες και  όχι μόνο δουλέψαμε για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπερβήκαμε και τους εαυτούς μας. Βέβαια αρωγός στην όλη προσπάθειά μας ήταν η κ. Σαμαρά που στάθηκε δίπλα μας πάντα πρόθυμη και με ενδιαφέρουσες τηλεσυναντήσεις μας τροφοδοτούσε και μας ενημέρωνε πάνω στην πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία μας. Την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.