Ενημερωτική/επιμορφωτική τηλε-εσπερίδα για γονείς και κηδεμόνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Σ.Ε.Ε. ΠΕ70 Σωτηρία Σαμαρά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, οργανώνει επιμορφωτική/ενημερωτική τηλε-εσπερίδα που απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών των σχολείων παιδαγωγικής και επιστημονικής ευθύνης της με θέμα:

 

«Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά

την  περίοδο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού»

 

Η τηλε-εσπερίδα έχει ως στόχο αφενός να ενισχύσει τους γονείς στον ρόλο τους, ειδικότερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, αφετέρου να ενισχύσει τη συνεργασία σχολείου-οικογένειας.

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, ώρες 06:30 – 09:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

ΩΡΑ ΤΙΤΛΟΣ/ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ
18:30-18:45 Προσέλευση/σύνδεση στην τηλε-εσπερίδα  
18:45-19:00 Εισαγωγή – Χαιρετισμοί Σωτηρία Σαμαρά, Σ.Ε.Ε., 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

Νικόλαος Γραίκος, Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Γεωργία Μπουρδομπούρα, Προϊσταμένη ΚΕΣΥ Πέλλας

Λάζαρος Σιάντσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης «Όραμα»

19:00-19:30 «Επιδράσεις των Νέων Τεχνολογιών στις γνωστικές και συναισθηματικές λειτουργίες των παιδιών» Σωτηρία Σαμαρά, Σ.Ε.Ε., 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
19:30-19:45 «Υπάρχουν τρόποι δημιουργικής αξιοποίησης των σύγχρονων ψηφιακών μέσων από τα παιδιά;» Νικόλαος Γραίκος,  Οργανωτικός Σ.Ε.Ε. 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας
19:45-20.00 «Το αίσθημα του φόβου στα παιδιά και οι επιπτώσεις του στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη» Σοφία Κατσαρού, Ψυχολόγος του ΚΕΣΥ Πέλλας
20:00-20:15 «Το άγχος των γονέων και οι επιπτώσεις του στα παιδιά» Λάζαρος Σιάντσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης «Όραμα»
20:15-21:00 Συζήτηση Συντονίζουν οι εισηγητές/τριες

 

 

Παρακαλείσθε όσοι ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην τηλε-εσπερίδα με την κ. Σαμαρά να στείλετε ένα email στη διεύθυνση του σχολείου mail@dim-palaif.pel.sch.gr , όπου θα αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας και το email σας.

Σας παρακαλούμε πολύ η απάντησή σας να σταλεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί ώστε να σταλούν τα ονόματά σας στην κ. Σαμαρά.

Ευχαριστούμε