Heart @ healthy life,ελληνική εβδομάδα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Και να που ήρθε η εβδομάδα που όλοι περιμέναμε με χαρά και ενδιαφέρον.

13-17 Μαΐου, η εβδομάδα που υποδεχτήκαμε τους εταίρους μας από τη Φιλανδία, Πολωνία, Ιταλία και Ισπανία.

Πρώτη αποστολή από Φιλανδία και Πολωνία. Πέντε μαθητές από τη Φιλανδία συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς τους και πέντε από την Πολωνία επίσης με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του σχολείου μας, οι οποίοι συμμετείχαν κανονικά στο ημερήσιο πρόγραμμα και τα απογεύματα, όταν δεν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα με το σχολείο απολάμβαναν τις βόλτες με τους καινούριους φίλους τους.

Οι άλλες δύο αποστολές δεν μετέφεραν μαθητές γι’ αυτό το λόγο ήρθαν αργότερα.

Η εβδομάδα, πλούσια σε δραστηριότητες και επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και πόλεις της Μακεδονίας. Το βιντεάκι θα μας ταξιδέψει και θα μας ενημερώσει για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και των επισκέψεων.

Η σημαντικότερη ημέρα της εβδομάδας για εμάς ήταν η Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν η αναπαράσταση της τελετής της αφής της ολυμπιακής φλόγας κατά τους αρχαίους χρόνους και η πραγματοποίηση ολυμπιακών αγωνισμάτων, όπου θα συμμετείχαν όλοι οι εταίροι του προγράμματος, καθώς σε εμάς, ως χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε ανατεθεί αυτό το κομμάτι. Δυστυχώς η βροχή που έπεσε εκείνη την ημέρα ματαίωσε την πραγματοποίηση των ολυμπιακών αγωνισμάτων όχι όμως και την αναπαράσταση της αφής, η οποία χάρη στη θέληση και τη γενναιότητα των παιδιών πραγματοποιήθηκε κάτω από δυνατή βροχή. Τους αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια!

Την ημέρα αυτή είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να επισκεφτούν το σχολείο μας η κ. Έλλη Μυστακίδου, αργυρή ολυμπιονίκης το 2004 και ο κ. Γιάννης Κουρκουρίκης πρωταθλητής στην κωπηλασία.

Επίσης η κ. Σωτηρία Σαμαρά, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου 3ου ΠΕ.ΚΕ.Σ  Κεντρικής Μακεδονίας, μας τίμησε με την παρουσία της και την εισήγησή της.

Την εκδήλωσή μας τίμησε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. δασκάλων κ. Ηλίας Διαμαντόπουλος.