Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Τέλειωσε κι αυτή η χρονιά αφήνοντας πίσω της και τα καλά και τα άσχημα της, αλλά εμείς δεν θα την ξεχάσουμε, γιατί όποιος ξεχνάει το παρελθόν του δε χτίζει σωστά το μέλλον του. Αρκεί βέβαια να μην κολλάει σ’ αυτό. Έτσι θα θυμόμαστε με χαρά τις όμορφες στιγμές της χρονιάς που πέρασε και θα μπορούμε να τις νοσταλγούμε και να παίρνουμε κουράγιο για το σήμερα,αλλά θα θυμόμαστε και θα αντλούμε εμπειρία και σοφία και από τις δύσκολες στιγμές της για να πορευθούμε στο αύριο.
Όπως κάθε χρόνο αποχαιρετήσαμε τη χρονιά που έκλεινε με την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτούλα μας. Τα παιδιά της α΄και β΄τάξης είχαν αναλάβει την οργάνωση της γιορτής, αλλά όπως πάντα και οι υπόλοιπες τάξεις συνέβαλαν στο στήσιμο και την ολοκλήρωσή της.
Η γιορτή μας ξεκίνησε με το απολυτίκιο των Χριστουγέννων από τη χορωδία που την αποτελούσαν τα παιδιά της ε΄και της στ΄τάξης. Ακολούθησε η αναπαράσταση της εικόνας της γέννησης από τα παιδιά της δ΄τάξης. Τα παιδιά της γ΄τάξης απήγγειλαν ποιήματα, ενώ η χορωδία διάνθιζε τη γιορτή με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η γιορτή μας έκλεισε με ένα χαριτωμένο θεατρικό από τα πρωτάκια και τα δευτεράκια μας με τίτλο “Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες”.

 

Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες