ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Παλαιοπύργου που διδάσκονται ‘Γερμανικά’ ως δεύτερη ξένη γλώσσα έλαβαν γράμμα από τον Weihnachtsmann“ – Αϊ-Βασίλη!

Οι ίδιοι του είχαν στείλει αρχές Νοεμβρίου στα πλαίσια του μαθήματος για τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στη Γερμανία και με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γερμανικής γλώσσας του σχολείου, κας  Γκιτέρσου Σοφίας, μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Του έγραψαν στα γερμανικά ποιοι είναι, σε ποια πόλη/χώρα μένουν και σε ποιο σχολείο πηγαίνουν. Επίσης του στείλανε ευχές για τα Χριστούγεννα και τον καινούριο χρόνο και τον ευχαρίστησαν για την χαρά που δίνει σ’ όλα τα παιδιά του κόσμου.

Επιστρέφοντας από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και μετά την λήξη της καραντίνας μια επιστολή από την Γερμανία περίμενε όλους τους μαθητές. Ο καθένας τους έλαβε ένα γράμμα από τον Αϊ-Βασίλη, με την ειδική χριστουγεννιάτικη σφραγίδα στο φάκελο.

Μέσα στο φάκελο υπήρχε το γράμμα του Αϊ-Βασίλη προς τα παιδιά, μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία με τίτλο: ‘Aufregung um das Geschenkpapier’ – ‘Αναστάτωση για το χαρτί περιτυλίγματος’ και τρεις χριστουγεννιάτικες κάρτες για να τις στείλουν σε φίλους ή συγγενείς.

Όλα φυσικά στα γερμανικά!

Όμως, …..  ποια είναι η διεύθυνση του Αϊ-Βασίλη;

Στη Γερμανία υπάρχουν επτά ‘Χριστουγεννιάτικες διευθύνσεις ταχυδρομείων’ στις οποίες μπορεί όποιος θέλει να στείλει στην περίοδο των Χριστουγέννων ένα γράμμα! Αυτά τα ‘Χριστουγεννιάτικα Ταχυδρομεία’ βρίσκονται σε πόλεις με ‘ιδιαίτερα’ ονόματα όπως «Himmelstadt» (Πόλη του Ουρανού), «Engelskirchen» (Εκκλησίες των αγγέλων), «Himmelsthür» (Πύλη του Ουρανού) και λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Διευθύνσεις προς τον Αϊ-Βασίλη

Διευθύνσεις προς το Θείο Βρέφος

Διευθύνσεις προς τον Αϊ-Νικόλαο

Ανοίγουν περίπου στα μέσα Νοεμβρίου και κλείνουν πριν τα Χριστούγεννα. Στις διευθύνσεις αυτές παιδιά (και ενήλικες) από όλο τον κόσμο στέλνουν γράμματα με ευχές για τα Χριστούγεννα και για τον καινούριο χρόνο, αλλά και την λίστα των επιθυμιών τους. Πολυάριθμοι ταχυδρομικοί υπάλληλοι και εθελοντές “άγγελοι” απαντάνε στα γράμματα των παιδιών από όλο τον κόσμο. Όλα τα γράμματα έχουν συλλεκτικά χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα και ειδική χριστουγεννιάτικη σφραγίδα. Όποιος στείλει το γράμμα έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ίσως λάβει απάντηση πριν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πέρυσι ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και οι βοηθοί του, οι οποίοι μιλούν συνολικά 15 γλώσσες, κατάφεραν να απαντήσουν σε σχεδόν 300 000 επιστολές από περισσότερες από 80 χώρες!

Τέτοια ταχυδρομεία λειτουργούν και σε άλλες χώρες όπως Σουηδία, Αυστρία, Δανία, Βέλγιο, Νορβηγία, κ.α.

Στο γράμμα του ο Αϊ-Βασίλης γράφει πόσο χάρηκε που έλαβε το γράμμα τους και πώς περνάει αυτόν τον καιρό στην πόλη που βρίσκεται, στην «Himmelsthür». Αναφέρει ότι αυτόν τον καιρό έχει πολλή δουλειά γιατί απαντάει στα γράμματα των παιδιών από όλο τον κόσμο. Φυσικά σε αυτό τον βοηθάνε και οι «άγγελοι».

Κλείνοντας εύχεται στους ίδιους, στις οικογένειές τους αλλά και στους φίλους τους ‘Καλά Χριστούγεννα’ και από τώρα περιμένει με χαρά το γράμμα που θα πάρει τον επόμενο χρόνο από τα παιδιά.

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.