Επίσκεψη στο Λαογραφικό και Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας και της Ιστορίας.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκθέματα της λαϊκής τέχνης και παράδοσης. Τα παιδιά παρατήρησαν προϊόντα της παραδοσιακής οικοτεχνίας, κεντήματα, παραδοσιακές φορεσιές, κομψοτεχνήματα από χαλκό, ξύλο, πυλό και ασήμι. Πολλά από αυτά προέρχονται από την Ανατολική και Βόρεια Θράκη καθώς και από της αλησμόνητες περιόχες της Μ.Ασίας.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης μετακίνησης οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής. Τα συγκεκριμένα ευρήμτα προέρχονται από αρχαιολογικούς χώρους της Θράκης.

Μετά την επιστροφή της συγκεκριμένης εκδρομής οι μαθητές/τριες κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους.

Ανακυκλώνουμε – Σώζουμε το Περιβάλλον!!!

anakiklosi 9 600x500

Σε μια περίοδο που η ζωή στον πλανήτη μας έχει ανάγκη περισσότερο απο ποτέ, οι δασκάλες του σχολείου μας Δαλακούρα Πετρούλα και Νεστορίδου Θεοδοσία, μίλησαν στα παιδιά για την ανακύκλωση και όλοι μαζί μάζεψαν τα σκουπίδια απο το σχολέιο και το χωρίο.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για όλα όσα μπορούν  να κάνουν για να προστατέψουμε το περιβάλλον και ειδικότερα για τη γνώση και τη σημασία της ανακύκλωσης,ωστε να έχουμε ένα βιώσιμο πλανήτη και ένα καθαρό περιβάλλον.

Ακόμη ξεκίνησαν την ανακύκλωση στο σχολείο,με την αγορά και τοποθέτηση κάδου και ζητήσαμε, στέλνοντας mail στο Δήμο Αρριανών την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλο το χωριό.

Επίσκεψη στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά

IMG20220315101755

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας,επισκέφθηκαν το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής των Ρωμά στο χωριό Θρυλόριο. Το μοναδικό στην Ευρώπη.

Εκεί, απόλαυσαν την περιήγηση στο μουσείο και την έκθεση με τα εκθέματα απο τους Ρωμά της περιόχης καθώς και άλλων χωρών. Εντυπωσιακό ήταν ότι υπήρχαν καλάθια και άλλα είδη απο παλιότερες εποχές. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν τη σημασία της τέχνης αυτής και πόσο σημαντική και χρήσιμη ήταν παλιότερα για την καθημερίνη ζωή των ανθρώπων. Ο υπεύθυνος του μουσείου μας ενημέρωσε ότι είναι μια τέχνη που τείνει να εκλείψει.

Στην έξοδο, τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη! Οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν σε ένα κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι των Ρωμά με καλάμια και καλάθια.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη που όλοι ευχαριστήθηκαν !!!

Καλωσήρθατε

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας. Επισκεφτείτε τις διάφορες σελίδες μας για να μάθετε περισσότερα.

Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα στο σχολείο μας, τον κανονισμό λειτουργίας, τα νέα του σχολείου μας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.