Οικονομική Κρίση

oikonomiki_krisi_h_633_451

Η οικονομική κρίση σήμερα, δυστυχώς, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που καταλαμβάνει τεράστια ποσοστά και μαστίζει την κοινωνία. Πολλοί εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους λόγω απολύσεων και καταστάσεων διαθεσιμότητας και νέοι αναζητούν απεγνωσμένα μια θέση εργασίας. Άνθρωποι με πτυχίο, άλλες σπουδές και άλλα προσόντα, είναι άνεργοι. Η ανεργία είναι ένα πρόβλημα μεγάλων διαστάσεων.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμα και την παιδεία. Το εκπαιδευτικό σύστημα αλλοιώνεται, διότι σε πολλές περιπτώσεις είτε οι δάσκαλοι είναι απολυμένοι είτε δεν υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό. Επίσης, η οικονομική κρίση, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, επηρεάζει και τις επιδόσεις των μαθητών. Η διάθεση ενός μαθητή πηγάζει κυρίως απ’ το οικογενειακό του περιβάλλον. Το παιδί δε φταίει σε τίποτα αν μεγαλώνει με τους παππούδες προκειμένου οι γονείς να δουλέψουν ή ακόμα κι αν οι γονείς του δεν έχουν δουλειά. Η ψυχολογία του παιδιού είναι το παν. Στην Ελλάδα έχουν παρατηρηθεί πολύ απότομες μειώσεις στις επιδόσεις των μαθητών.

Η οικονομική κρίση επίσης, επηρεάζει την υποδομή υγείας στη χώρα μας. Η υγεία είναι ένα θέμα μεγάλο και πολυσυζητημένο. ‘Χάνονται’ χιλιάδες ασθενείς κάθε χρόνο λόγω της έλλειψης φαρμάκων και ανεπάρκειας ειδικοτήτων γιατρών. Επίσης, υπάρχει μεγάλη μείωση στους γιατρούς λόγω καθεστώτων διαθεσιμότητας, απολύσεων, μετανάστευσης προς άλλες χώρες.

Οι συνταξιούχοι είναι λογικά ανικανοποίητοι με τις συντάξεις τους και με τις παροχές κοινωνικών ασφαλίσεων που δικαιούνται. Έχουν δουλέψει και ταλαιπωρηθεί τόσο, που δικαιούνται μια καλύτερη ανταμοιβή για την συμβολή τους στην ανέγερση της οικονομίας της χώρας. Μετά τον πόλεμο του 1940 αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν με τον κόπο τους να συμβάλουν στην οικονομία του κράτους. Οι συντάξεις που παίρνουν δεν καλύπτουν ούτε τα προς το ζην.

Αφήστε μια απάντηση