“Συμμετοχή του Σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων”

Dhmotiko Scholeio Neon BrasnonΤο Δημοτικό Σχολείο μας, για ακόμη μια χρονιά και σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλβης, συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, μια σημαντική πρωτοβουλία που προωθεί τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αποβλήτων, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους.
Για τη φετινή χρονιά, η δράση μας πραγματοποιείται με το σύνθημα «Ανακύκλωση ON – Απορρίμματα OFF», καλώντας όλους – μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς – να ενεργοποιηθούν και να κάνουν την ανακύκλωση τρόπο ζωής!
Στο πλαίσιο της δράσης λοιπόν περιμένουμε να φέρετε στο σχολείο παλιές ηλεκτρικές συσκευές στον ειδικό χώρο συγκέντρωσης που έχει δημιουργηθεί. Το διάστημα που μπορείτε να φέρνετε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές είναι από 24 έως 28 Νοεμβρίου του 2025.
Παράλληλα με την παραπάνω δράση, το σχολείο μας συνεχίζει για 2η χρονιά το πρόγραμμα” Υιοθέτησε Μια Γραφίδα κα ένα Διαβήτη”!                                                     Ένα πρόγραμμα Αγάπης, Ενσυναίσθησης και Αλτρουϊσμού το οποίο στοχεύει στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης σχολικών ειδών και στη στήριξη παιδιών που έχουν ανάγκη.
Φέτος συγκεντρώνουμε επαναχρησιμοποιημένα παιχνίδια και βιβλία.
Με τις δράσεις αυτές, ενισχύουμε τη βιώσιμη κατανάλωση και την ανακύκλωση, καλλιεργούμε την αλληλεγγύη και τη συνεργασία και πάνω απ΄ όλα οι μαθητές μας αναλαμβάνουν ρόλο «πρεσβευτών της ανακύκλωσης», μαθαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως κάθε μικρή πράξη μπορεί να συμβάλει σε έναν καθαρότερο πλανήτη.

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.