“Επιστρέφουμε Σχολείο, με Ασφάλεια!”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
επιστρέφουμε μετά από πολύ καιρό στο Σχολείο μας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 και θα παραμείνουμε μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΥΠΑΙΘ.

Πώς θα λειτουργήσουμε:

1.Σε κάθε τμήμα οι μαθητές θα κάθονται (ένας ή μία σε κάθε θρανίο) σε απόσταση 1,5 μέτρου.
Οι μαθητές της Α΄ Β΄ και Ε’ τάξης θα έρχονται καθημερινά καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών/τριών ανά τμήμα δεν υπερβαίνει τους 15 και μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου ανάμεσά τους.
Οι μαθητές της Γ΄, Δ΄, και Στ΄ τάξης, καθώς τα τμήματά τους υπερβαίνουν τους 15 εγγεγραμμένους μαθητές, θα χωριστούν σε 2 υπο-τμήματα (αλφαβητικά, με βάση το επώνυμο του παιδιού) που θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα υποτμήμα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο υποτμήμα, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
Θα λάβετε ενημέρωση στο email που έχετε δηλώσει στο σχολείο για το υποτμήμα και τις ημέρες που θα προσέρχεται το παιδί σας στο σχολείο.
2.Στις αίθουσες διδασκαλίας θα υπάρχουν αντισηπτικά.
3.Το Ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει

Οδηγίες για παιδιά και γονείς:

1. Θα ήταν προτιμότερο να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι.
2. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και να μην το μοιράζονται.
3.Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκαλάκι νερό, διότι ΔΕ θα λειτουργούν οι βρύσες του σχολείου
4. Θα πρέπει να έχουν όλα τα σχολικά τους αντικείμενα και κυρίως έναν μαρκαδόρο για τον πίνακα διότι αν έχουν ξεχάσει κάτι δεν θα μπορούν να δανειστούν από κάποιον/α συμμαθητή/τρια τους.
5. Έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών σε κάθε χώρο του σχολείου.
6. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές στο σχολείο.
7. Το σχολείο θα ανοίγει τις πόρτες από 08:00 έως 08:15 και θα παρακαλούσαμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους για να μην παρατηρούνται πρόωρες αφίξεις ή καθυστερήσεις.
Οι μαθητές της Α΄, Ε΄ και ΣΤ’ τάξης θα εισέρχονται από την πλαϊνή είσοδο (Οδό Νεφέλης) του σχολείου και οι μαθητές της΄ Β΄, Γ΄ και Δ τάξης θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο. Τα παιδιά θα μπαίνουν μόνα τους στο σχολείο ένα-ένα, υπό την επιτήρηση των εκπαιδευτικών και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στις αίθουσες τους που θα τους περιμένουν οι δάσκαλοι τους.
Οι γονείς και κηδεμόνες συστήνεται να μην έρχονται κοντά στην είσοδο του σχολείου για να μην υπάρχει συνωστισμός.
Τέλος, κατά την αποχώρηση, στις 13:15, παρακαλούνται οι γονείς να παραμένουν σε απόσταση από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ασφαλείς αποστάσεις.
8. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές πηγαίνουν σε συγκεκριμένο χώρο ξεχωριστό για κάθε τάξη. Εξυπακούεται ότι δεν γίνονται ομαδικά παιχνίδια ή η χρήση αντικειμένων όπως μπάλες κλπ.
9. Οι γονείς φροντίζουν να κρατήσουν τα βιβλία της τάξης καθώς σχεδιάζεται η επανάληψη ενοτήτων στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.
10. Οι γονείς καλούνται να εξετάζουν τα προβλεπόμενα συμπτώματα από τον ΕΟΔΥ:
• Πυρετός
• Βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη)
• Λαχάνιασμα ή δυσκολία στην αναπνοή
• Κρυάδες
• Ρίγος (τρέμουλο)
• Μυαλγίες
• Κεφαλαλγία
• Πονόλαιμος
• Ναυτία / εμετός
• Κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις
και εφόσον παρατηρήσουν κάποιο, στην μαθητή/τρια ή σε άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος, δεν στέλνουν τον μαθητή/τρια στο Σχολείο και ενημερώνουν τον Διευθυντή.

Οδηγίες για γονείς
Οδηγίες για μαθητές.
Τι πρέπει να γνωρίζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολείο μου.

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.