«Γιορτή του πατέρα»

Κάποτε ήταν ο γιος ενός πολύ πλούσιου ανθρώπου ο οποίος φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του, του είχε υποσχεθεί πως όταν έπαιρνε το πτυχίο του, θα του έπαιρνε δώρο ό,τι του ζητούσε. Πράγματι, ο γιος που ποτέ δεν είχε στερηθεί τίποτα, όταν τελείωσε τις σπουδές του, ζήτησε ένα ολοκαίνουριο και πανάκριβο αυτοκίνητο.

Το επόμενο πρωί, ο πατέρας τον κάλεσε στο γραφείο του για να του δώσει το δώρο του. Προς μεγάλη έκπληξη του γιου, ο πατέρας τού έδωσε ένα μικρό τυλιγμένο πακέτο. Ανοίγοντας το περιτύλιγμα, ο γιος αντίκρισε ένα πανέμορφο δερματόδετο σημειωματάριο μαζί με μια υπέροχη χειροποίητη πένα. Δε φάνηκε όμως να ενθουσιάζεται, αντίθετα εξοργίστηκε τόσο πολύ που πέταξε με δύναμη το δώρο στο πάτωμα και έφυγε χτυπώντας την πόρτα πίσω του και φωνάζοντας: «Κράτα το σημειωματάριο εσύ, θα πάρω το αυτοκίνητο μόνος μου, δεν σε έχω ανάγκη παλιοτσιγκούνη».
Ο θυμός του γιου ήταν τόσο έντονος που έφυγε από το σπίτι και έκανε χρόνια να δει τον πατέρα του. Έπιασε μια καλή δουλειά μετά τις σπουδές του βγάζοντας πολλά χρήματα και πήρε μόνος του το αμάξι που ήθελε. Μεγαλώνοντας, όμως, κάτι άλλαζε μέσα του και μετάνιωνε για την πράξη του. Σκεφτόταν, λοιπόν, να βρει ξανά τον πατέρα του και να του ζητήσει συγγνώμη. Δυστυχώς, όμως, πριν προλάβει να το κάνει, ο πατέρας του πέθανε.
Βαθιά θλιμμένος, γύρισε στο πατρικό του σπίτι για την κηδεία και αποφάσισε να μείνει εκεί το βράδυ. Καθώς οι σκέψεις και οι μνήμες περνούσαν από το μυαλό του, ψαχούλευε τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του με ένα στενάχωρο χαμόγελο στα χείλη του. Κοιτάζοντας φωτογραφίες και διάφορα πράγματα του παρελθόντος, έπεσε πάνω σε εκείνο το σημειωματάριο που του είχε χαρίσει ο πατέρας του. Το άνοιξε και ένα ζευγάρι κλειδιά έπεσαν από τις σελίδες του. Στη σελίδα που ήταν τα κλειδιά, ο πατέρας του είχε γράψει:
«Σου αγόρασα το αυτοκίνητο που ήθελες, αλλά το πραγματικό δώρο μου είναι αυτό το σημειωματάριο.
Όπως βλέπεις, οι σελίδες του είναι κενές και η πένα αχρησιμοποίητη.
Αυτό συμβαίνει γιατί σε περιμένουν να γράψεις εσύ ο ίδιος την ιστορία της ζωής σου.
Μη στηρίζεσαι σε κανενός τις δυνάμεις πέρα από τις δικές σου.
Θα πέσεις πολλές φορές στη ζωή σου. Δεν θα το αποτρέψω αυτό.
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι δίπλα σου
και να σε σηκώνω μέχρι να μπορέσεις να σηκώνεσαι μόνος σου,
όπως όταν ήσουν μικρός.
Σε αγαπώ πολύ…
Ο πατέρας σου».

Σήμερα, Κυριακή 20 Ιουνίου, είναι η Γιορτή Πατέρα για το 2021.

Η γιορτή του πατέρα είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου κατά αντιστοιχία με τη γιορτή της μητέρας.

Στην ουσία είναι μια γιορτή που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας δεδομένου ότι πολύ συχνά στην κοινωνία μας οι μπαμπάδες περνούν σε δεύτερη μοίρα.


Τραγούδι για την γιορτή του πατέρα

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.