«Το Σχολείο μας ύμνησε το έργο των Τριών Ιεραρχών»


Το Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19, ύμνησε τη σημασία του έργου και την ποιότητα της δράσης των Τριών Ιεραρχών και τίμησε τη σχέση της Τριανδρίας με τον Τρισυπόστατο Θεό για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ένα μικρό οδοιπορικό στη ζωή και το έργο των Πατέρων της Εκκλησίας και Αγίων, που η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, πραγματοποιήθηκε τις δύο πρώτες ώρες του ωρολογίου προγράμματος της Παρασκευής ανά τάξη και ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών παρέστη στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης για να τιμήσει «Τούς Τρεῖς Μεγίστους Φωστῆρας Τῆς Τρισηλίου Θεότητος».

Η γιορτή εκτός από το θρησκευτικό της χαρακτήρα είναι παράλληλα γιορτή των ελληνικών γραμμάτων, της ορθόδοξης ελληνικής παιδείας. Οι τρεις Ιεράρχες που δίκαια τους ανήκει «το στεφάνι της δικαιοσύνης», φώτισαν, έλαμψαν, δίδαξαν, σμίλεψαν ψυχές, άνοιξαν νέους ορίζοντες, συμπαραστάθηκαν σε κάθε ευγενικό και ωραίο και πρόσφεραν τη ζωή τους στον βωμό των ελληνοχριστιανικών ιδανικών. Το πολυσήμαντο έργο τους θα μείνει μια ακριβή κληρονομιά στην αιωνιότητα.
Πρωτοπόροι στην εποχή τους, πραγματικά επίκαιροι σήμερα, ας φωτίζουν με την προσωπικότητά τους και την στάση ζωής τους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής, της επιστημονικής και ηθικής συγκρότησής τους.
Χρόνια πολλά, χρόνια φωτισμένα!

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.