«5 Ιουνίου και κάθε ημέρα – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Μια ινδική ρήση λέει: Όταν ο ουρανός γίνει γκρίζος,
τα πουλιά δεν πετούν ,
τα ποτάμια ξεραθούν
και πεθάνει και το τελευταίο ψάρι,
τότε ο άνθρωπος θα καταλάβει
ότι δεν μπορεί να τραφεί μόνο με χρήματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οξυγόνο, η τροφή και το νερό που τα βρίσκουμε στο περιβάλλον, είναι το επίκεντρο των πάντων. Αν σκεφτούμε με περισσότερη σωφροσύνη μόνο τότε όλοι μας θα βρούμε το χρόνο που απαιτείται να χαρούμε όλα αυτά τα ανεκτίμητα δώρα που μας προσφέρονται χωρίς αμοιβή και να καταλάβουμε όλοι μας ότι χωρίς αυτά ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει .
Ο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος μαθητής πρέπει να γνωρίζει πως δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα για να μπορεί αύριο να γίνει ο συνειδητοποιημένος πολίτης που θα συμβάλλει στη σωτηρία του πλανήτη.
Το σχολείο μας ευαισθητοποιημένο και ανήσυχο σε θέματα περιβαλλοντικά εδώ και χρόνια ανέλαβε μια σειρά δράσεων μέσα από βιωματικούς και ενεργητικούς τρόπους για να αποκτήσουν οι μαθητές μας γνώση σε θέματα περιβαλλοντικά , κοινωνικά και να μάθουν να ανακαλύπτουν από μόνοι τους την εξάρτηση και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους ο άνθρωπος και το περιβάλλον.
Στα πλαίσια λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλβης, Δασολόγο – περιβαλλοντολόγο Δρ. Θανάση Γεράσιμο και τον υπεύθυνο για θέματα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, κ. Χαϊδούδη Δημήτριο.
Στη συνέχεια οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και τους κυρίους Θανάση και Χαϊδούδη μετέβησαν στην παραλία των Νέων Βρασνών και προέβησαν στον καθαρισμό της.

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.