“Στιγμές μνήμης του Πολυτεχνείου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών”

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ενάντια στην Απριλιανή Δικτατορία του 1967 και τίμησαν τον Αντιδικτατορικό Αγώνα και την Εθνική Αντίσταση μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας.
Την εκδήλωση είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της Δ΄ τάξης, με τη βοήθεια του δασκάλου τους, κ. Βενιώτη Γεώργιο. Η εκδήλωση περιλάμβανε αφηγήσεις, πεζά και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.
Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Γιουρούκης Ευστράτιος, αφού συνεχάρη τους συντελεστές, δήλωσε ότι το Πολυτεχνείο θυμίζει ότι ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, δεν χάθηκαν, παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση.
Το Πολυτεχνείο πάντα θα είναι ένα κάλεσμα σε κάθε ανοικτό μυαλό για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης.

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.