“Το Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών γιόρτασε και τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλβης, Δρ. Θανάση Γεράσιμο και τον υπεύθυνο για θέματα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης , κ. Χαϊδούδη Δημήτριο.
Το σχολείο μας ευαισθητοποιημένο και ανήσυχο σε θέματα περιβαλλοντικά εδώ και χρόνια ανέλαβε μια σειρά δράσεων μέσα από βιωματικούς και ενεργητικούς τρόπους για να αποκτήσουν οι μαθητές μας γνώση σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και να μάθουν να ανακαλύπτουν από μόνοι τους την εξάρτηση και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους ο άνθρωπος και το περιβάλλον .
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το οξυγόνο, η τροφή και το νερό που τα βρίσκουμε στο περιβάλλον, είναι το επίκεντρο των πάντων. Αν σκεφτούμε με περισσότερη σωφροσύνη μόνο τότε όλοι μας θα βρούμε το χρόνο που απαιτείται να χαρούμε όλα αυτά τα ανεκτίμητα δώρα που μας προσφέρονται χωρίς αμοιβή και να καταλάβουμε όλοι μας ότι χωρίς αυτά ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει .
Ο ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος μαθητής πρέπει να γνωρίζει πως δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα για να μπορεί αύριο να γίνει ο συνειδητοποιημένος πολίτης που θα συμβάλλει στη σωτηρία του πλανήτη.
Προσπαθούμε να αποκτήσουν οι μαθητές μας οικολογική παιδεία που τα τελευταία χρόνια προτείνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.