“Τηγανέλαιο… ΔΕΝ το πετάμε. Το μαζεύουμε!!!

Ανακύκλωση_Δημοτικό_Σχολείο_Νέων_Βρασνών Το Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης masterScrap, θα συλλέγει και θα ανακυκλώνει απόβλητα βρώσιμων-μαγειρικών ελαίων, τα γνωστά «τηγανέλαια».
Τα τηγανέλαια που και η απόρριψή τους είναι δύσκολη, αποτελούν έναν ρύπο που αν διατεθεί με ακατάλληλο τρόπο, όπως η έκχυσή του στις θάλασσες, στις χωματερές ή στις αποχετεύσεις προκαλεί σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αν όμως ανακυκλωθεί μπορεί να παραχθεί ισόποση ποσότητα βιοκαυσίμου.
Μπορείτε να συλλέγετε τα τηγανέλαια σε δοχεία (πλαστικά του νερού ή άλλα) και να τα στέλνετε στο Σχολείο όπου θα τα συγκεντρώνουμε στα ειδικά δοχεία που μας προμήθευσε η εταιρεία ανακύκλωσης.
Η ωφέλειά μας ως σχολική κοινωνία θα είναι η ένταξη των παιδιών σε ένα ακόμη πρόγραμμα ανακύκλωσης και η δημιουργία συνειδήσεων προστασίας του περιβάλλοντος. Ακόμη η εταιρεία ανακύκλωσης θα προσφέρει χρηματικό αντίτιμο το οποίο, μέσω της Σχολική Επιτροπής του Δήμου θα χρησιμοποιηθεί για τις λειτουργικές ανάγκες, τον καλλωπισμό και την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.
Πληροφορίες.

Κατηγορίες: Αρχική. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.