«Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας»

Τσικνοπέμπτη στο σχολείο έκαναν και φέτος οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών. Μια κίνηση η οποία έχει γίνει παράδοση τα τελευταία 12 χρόνια. Τηρώντας λοιπόν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας τα παιδιά χόρεψαν αποκριάτικους χορούς και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια μαζί με τους δασκάλους τους.
Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας και πάντα βοηθάει, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και προσέφερε τα σουβλάκια, τα οποία καλόψησαν με μαεστρία οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα ετήσιο έθιμο στην Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες. Είναι μια μέρα κατά την οποία όλοι οι…
Έλληνες τρώνε κρέας πίνουν κρασί και διασκεδάζουν…
Η λέξη «Τσικνοπέμπτη» προέρχεται από την λέξη «τσίκνα» (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη «Πέμπτη». Γιορτάζεται άλλωστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα.
Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο, το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα, συνήθως χοιρινό ή λουκάνικα.
Οι μαθητές, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας, σας εύχονται
ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!
1234567891011121314151617181920212223242526

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Γιορτές. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.