Ακολούθησε τον Οδυσσέα

Ο ταξιδευτής Οδυσσέας θα σας οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Καλεί για συνταξιδιώτες του μαθητές, εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την πολιτιστική μας κληρονομιά με πρωτότυπο και ψυχαγωγικό τρόπο.

Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά δεκατέσσερις θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα χρονικό φάσμα από την Εποχή του Χαλκού έως και τον 20ο αι. Για κάθε θεματική ενότητα προβλέπεται διαδρομή για δασκάλους και διαδρομή για τα παιδιά με κείμενα και προτάσεις.

Ο κόμβος καλεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι εξερεύνησης του ελληνικού πολιτισμού που περιλαμβάνει:
Αποθετήριο με μηχανή αναζήτησης, όπου έχουν αποδελτιωθεί κυρίως αρχεία pdf, αρχεία ήχου, links που οδηγούν σε διαδραστικά παιχνίδια κ.λπ. με εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις περιήγησης που έχουν σχεδιάσει οι Εφορείες Αρχαιοτήτων και τα Δημόσια Μουσεία της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Εκπαιδευτικό υλικό για δεκατέσσερις θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα χρονικό φάσμα από την Εποχή του Χαλκού έως και τον 20ό αιώνα. Η αρχιτεκτονική του κόμβου προβλέπει για κάθε θεματική ενότητα διαδρομή για εκπαιδευτικούς και διαδρομή για μαθητές με κείμενα, προτάσεις δραστηριοτήτων, προτάσεις περιήγησης, φωτοθήκη, λύσεις των ασκήσεων, σύνδεση με τη σχολική ύλη και εκπαιδευτικούς στόχους των προτεινόμενων δραστηριοτήτων.

Ο κόμβος «Ακολούθησε τον Οδυσσέα» είναι διαθέσιμος στο url: http://followodysseus.gr/

Κατηγορίες: Παιδαγωγικά θέματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.