Η Φιλοσοφία και το Όραμά μας

Το σχολείο μας επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ασφαλές, χαρούμενο και υγιές περιβάλλον μάθησης.

Πιστεύουμε ότι κάθε μαθητής μαθαίνει δια βίου. Μαζί μπορούμε να καλλιεργήσουμε τις ελπίδες και τα όνειρα της μαθησιακής μας κοινότητας. Πιστεύουμε ότι όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν και να παρακινούνται για να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους προσωπικά, κοινωνικά και συναισθηματικά.

Ως σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, πιστεύουμε ότι κάθε παιδί έχει σημασία και είναι καθήκον μας να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Η παροχή υψηλής ποιότητας μαθησιακών εμπειριών είναι το θεμέλιο του σχολείου μας.

Πιστεύουμε στην αριστεία για όλους και προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα εμπειριών που επιτρέπουν στα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να προσπαθούν να γίνουν επιτυχημένοι μαθητές και άνθρωποι.

Πιστεύουμε ότι η Διδασκαλία και η Μάθηση είναι μια διαδικασία συνεργατικής ομαδικής εργασίας και καλωσορίζουμε και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των γονέων και άλλων στην προσπάθεια αυτή.

Οι σχολικές μας αξίες βοηθούν στον καθορισμό του σχολείου μας και επιτρέπουν σε κάθε μαθητή μας να προετοιμαστεί για τη μάθηση και τη ζωή. Η αμοιβαία κατανόηση και τα αξιοσημείωτα ταλέντα που όλοι έχουμε είναι απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχή μάθηση.

Οι ακόλουθες βασικές αξίες βοηθούν στην προετοιμασία των παιδιών μας για τη ζωή στον σύγχρονο κόσμο:

Σεβασμός

Εργατικότητα

Αυτοπεποίθηση

Τιμιότητα

Ευθύνη

Αυτές οι αξίες θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση και ανάπτυξη του σχολείου μας. Ως περιβάλλον μάθησης, γνωρίζουμε πολύ καλά τις αξίες που προάγουν την προσωπική και ομαδική πρόοδο.

Οι αξίες που πρέπει να προάγει κάθε σχολείο είναι:

Δημοκρατία

Κανόνες

Ατομική ελευθερία

Αμοιβαίος σεβασμός

Ανεκτικότητα σε άτομα διαφορετικών χωρών και πεποιθήσεων

Τα παιδιά του σχολείου μας θα εξερευνήσουν όλες αυτές τις αξίες και θα καταλάβουν ότι όλοι είμαστε μοναδικοί και υπέροχοι. Η κατανόηση των διαφορών μας μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε δημιουργικά και εποικοδομητικά.

Κατηγορίες: Φιλοσοφία και Όραμα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση