Δημοτικό Σχολείο Νέου Σουλίου

Όλα όσα συμβαίνουν στο Σχολείο μας… και όχι μόνο.

Μάι 20
10

Η γιορτή της Μητέρας

Κάτω από (Τα νέα του σχολείου) από στις 10-05-2020
Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη σε ένα πολυαγαπημένο πρόσωπο, τη μητέρα. Η μάνα, μητέρα,  μαμά είναι  μοναδική για όλους μας,  είναι εκείνη που στέκει πάντα δίπλα στο παιδί της σε κάθε του βήμα, σε κάθε του προσπάθεια, το στηρίζει, το φροντίζει και το αγαπά χωρίς όρια.
Οι πρώτες αναφορές για την γιορτή της μητέρας και της μητρότητας προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα  με μια ανοιξιάτικη γιορτή αφιερωμένη στη θεά Γαία. Η Γαία,  σύζυγος του ουρανού και μητέρα όλων των θεών ήταν η μεγάλη μητέρα και λατρευόταν κάθε άνοιξη ως η υπέρτατη θεότητα.
Η γιορτή της μητέρας ξεκίνησε στον σύγχρονο κόσμο ως η μέρα μνήμης και πένθους των γυναικών που είχαν χάσει τα παιδιά τους στον πόλεμο.
Το 1914 στις ΗΠΑ ύστερα από τις προσπάθειες της δασκάλας Άννας Τζάρβις από την Φιλαδέλφεια, η οποία ήθελε να τιμήσει την  μνήμη της μητέρας της που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση Νοτίων και Βορείων Αμερικάνων μετά της λήξη του Εμφυλίου Αμερικανικού Πολέμου το 1864, ορίστηκε με προεδρικό διάταγμα η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως η ημέρα της μητέρας.
Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου.
Με αφορμή την ημέρα αυτή χαρείτε το παραμύθι της Ντέμπι Γκλιόρι “Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει”.
Χρόνια πολλά, Μανούλες!


Δεν επιτρέπονται σχόλια.