«8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021 ».«Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Στο Δημοτικό σχολείο Νέας Πέλλας στο  πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021  και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  οργανώσαμε  αθλητική-πολιτιστική εκδήλωση  με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Με στόχο να  προωθήσουμε διαθεματικά μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής  τη Φυσική Δραστηριότητα  για την Υγεία, την Ποιότητα Ζωής  και την ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων, προσκαλέσαμε  τον Βασίλη Τσαλικίδη ,διεθνή πρωταθλητή στο αγώνισμα της κωπηλασίας .

6η Παγκόσμια θέση στο τετραπλό σκιφ εφήβων
1η Βαλκανική θέση στο τετραπλό σκιφ εφήβων
4η Βαλκανική θέση στο σκιφ εφήβων
2η Πανελλήνια θέση στο διπλό σκιφ ανδρών ε.β.
3η Πανελλήνια θέση στο σκιφ ανδρών
4η Πανελλήνια θέση στο σκιφ εφήβων

Ο Έλληνας πρωταθλητής της κωπηλασίας  με τον υπεύθυνο  εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μπαλάσκα Χρήστο  και τους δασκάλους  των τάξεων,  τηρώντας   τις οδηγίες του ΥΠΕΠΘ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα  ,χρησιμοποίησαν  κυλιόμενα στο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ της εκδήλωσης  την αίθουσα διδασκαλίας κάθε τάξης, τον αύλιο χώρο και το κλειστό γυμναστήριο με στόχο

Να  προβάλλουν την σημασία της Φυσικής Δραστηριότητας και την δυναμική σχέση της άσκησης, της φυσικής κατάστασης και της διατροφής  με την ΥΓΕΙΑ.

Να παρουσιάσουν την μεθοδολογία του προγράμματος IMPACT και στρατηγικές που μπορεί να έχουν επίδραση  στη Φυσική Δραστηριότητα των μαθητών/ τριών.

Να γνωρίσουν τους ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ (ένα πρόγραμμα από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων  και το Υπουργείο Υγείας  με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση) στους μαθητές βοηθώντας  τα παιδιά να γνωρίσουν τα όργανα του ανθρώπινου σώματος και να μάθουν  περισσότερα για τον ξεχωριστό ρόλο και λειτουργία τους. Μέσα από τους  ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ   μίλησαν για κάποια από τα βασικότερα όργανα του σώματος, τη λειτουργία τους και την υπεύθυνη προστασία της υγείας τους, ώστε να καλλιεργήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες την αντίληψη ότι στην Υγεία  δεν έχει σημασία τόσο η εξωτερική εμφάνιση , όσο ο εσωτερικός μας κόσμος .Βοήθησαν τα παιδιά να καταλάβουν  πόσο  υπέροχη είναι η δωρεά οργάνων .Ελπίζουμε πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν να γίνουν δωρητές Μυελού των Οστών ή όπως τους αποκαλούμε, «υπερήρωες που σώζουν ζωές»

 Στο  ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ  της εκδήλωσης οι μαθητές   σε σταθμούς άσκησης  παρακινήθηκαν  από τον ‘Έλληνα  πρωταθλητή με τον υπεύθυνο  εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Μπαλάσκα Χρήστο  και τους δασκάλους  των τάξεων σε Φυσική  Δραστηριότητα και παιχνίδι , καθορίζοντας στόχους και αξίες υποστηρίζοντας το ομαδικό πνεύμα  με  τους  συμμαθητές.

Στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ της εκδήλωσης οι μαθητές με τραγούδι, μουσική και χορό  συμμετείχαν  σε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς γιορτάζοντας την επέτειο 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Δημιούργησαν  και πρόβαλλαν  μηνύματα παίζοντας δημιουργικά  για    την Άθληση και τη Ζωή! Παράλληλα  έγιναν Αγγελιοφόροι μηνυμάτων προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπό τους μοιράζοντας τις σκέψεις τους, μιλώντας για την διαδικασία δωρεάς οργάνων με τους ενήλικες του περιβάλλοντός τους.

«Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

«ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ».

«ΈΛΑ ΚΙ ΕΣΥ! ΔΩΣΕ  ΕΛΠΙΔΑ ! ΔΩΣΕ ΖΩΗ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!»

«ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΣΟ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ , ΟΣΟ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ».

«ΚΑΘΟΡΙΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ».

 

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση