Ακούσαμε, είδαμε, παρατηρήσαμε πληροφορίες, εικόνες, κείμενα, έργα μεγάλων ποιητών και ιστορικών της αρχαιότητας ώστε να κατανοήσουμε γιατί η Αθήνα θεωρούνταν μεγάλο σχολείο για τον τότε αρχαίο κόσμο.
Η παρουσίαση αφορούσε τα γραμματειακά είδη που άνθησαν την κλασική εποχή (5ος-4ος αιώνας π.Χ.). Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για τη Φιλοσοφία, την Ιστοριογραφία, το Δράμα (Τραγωδία και Κωμωδία) και τη Ρητορική. Μέσα από εμβληματικά κείμενα, που καθόρισαν την αρχαιοελληνική σκέψη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Αθήνας, καθώς και με την έννοια της δημοκρατίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε στα χρόνια του Περικλή. Απώτερος στόχος ήταν η απόδειξη ότι, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κέντρα του ελληνισμού, η πόλη των Αθηνών αποτέλεσε ένα λαμπρό παράδειγμα εκπόρευσης γραμμάτων και τεχνών.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Δημήτρη Βαλαχή που μας πρότεινε να επισκεφτεί την τάξη μας και να μας προσφέρει τόσο απλόχερα τις γνώσεις του!!! Η χαρά μας είναι διπλή , επειδή ο Δημήτρης είναι γέννημα -θρέμμα του Ν. Μαρμαρά και φοίτησε στο Σχολείο μας!!!