Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» 2021 – 2022

Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ζηρού.

Ο σχολικός μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες.

Τα υλικά ζυγίστηκαν από τον Δήμο και κάθε σχολείο συγκέντρωσε πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει.

Οι γονείς των μαθητών είχαν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς  βραβεύθηκαν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που  διοργάνωσε ο Δήμος, ενώ τα πρώτα έλαβαν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασούντας που βρέθηκε στη δεύτερη θέση!

Στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές και η τοπική κοινωνία την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, υιοθετώντας την στην καθημερινότητά τους.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

.png25 5 22ΒΓΤο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κερασούντας οργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη την Τετάρτη, 25-5-2022.

Συμμετείχαν όλες οι τάξεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πρώτος σταθμός ήταν η Κορωνησία στον Αμβρακικό κόλπο. Ξεναγηθήκαμε στην βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας (11ος αι. μ.χ.) και στο φρούριο. Υπήρξε χρόνος για παγωτό και παιχνίδι. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο αρχαιολογικό μουσείο Άρτας.

Ευχαριστούμε, τόσο τους κατοίκους στην Κορωνησία, όσο και τους υπεύθυνους του αρχαιολογικού μουσείου για τη φιλοξενία και τις χρήσιμες πληροφορίες τους στη διάρκεια των ξεναγήσεων.

Τέλος, οφείλουμε να επαινέσουμε τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση