Στις 24/2/2025 οι μαθητές της Δ’ τάξης πραγματοποίησαν δυο διδακτικές επισκέψεις με σκοπό να μάθουν περισσότερα για το ελαιόλαδο.
Νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο σύγχρονο ελαιουργείο στους Αγίους Πάντες. Εκεί τα παιδιά γνώρισαν όλα τα στάδια και τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου. Οι μαθητές παρατήρησαν με προσοχή τα μηχανήματα και έκαναν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.
Έπειτα επισκεφθήκαμε το παραδοσιακό ελαιοτριβείο στη Χιλιομουδού. Εκεί κατανόησαν πώς παραγόταν παλιότερα το ελαιόλαδο και έκαναν συγκρίσεις με όσα είχαν μάθει στο σύγχρονο ελαιουργείο.
Στον χώρο υπάρχει και ένας αλευρόμυλος ο οποίος εντυπωσίασε τους μικρούς μαθητές.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την καταπληκτική ξενάγηση και φιλοξενία τον κύριο Βασιλαντωνάκη (σύγχρονο ελαιουργείο Βασιλαντωνάκης- Ρουμπεδάκης) και τον κύριο και την κυρία Ρεθεμνιωτάκη (ταβέρνα “Λεμονιά ”).