Παγκόσμια Ημερά της Γυναίκας
Τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας τίμησαν την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν ξεχωριστό τρόπο. Έγραψαν συνθήματα για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στην αξίωση των γυναικών για ισομερή αντιμετώπιση τους από την κοινωνία. Έφτιαξαν λουλούδια από χαρτόνι και τα μοίρασαν σε όσες γυναίκες συνάντησαν μετά το τέλος της σχολικής ημέρας. Μαμάδες, γιαγιάδες, γυναίκες που εργάζονται στο σχολείο πήραν από ένα λουλούδι ,όχι με ευχές για χρόνια πολλά, αλλά με την υπενθύμιση πως ο αγώνας για ισότητα, σεβασμό και ασφάλεια του κάθε ατόμου συνεχίζεται.
Μπορεί τα βασικά δικαιώματα στη χώρα μας να έχουν κατακτηθεί, οι κοινωνίες μας, όμως, συνεχίζουν να βασίζονται συχνά σε πατριαρχικές δομές.
Στα χάρτινα λουλούδια των μαθητών αναγράφεται η τηλεφωνική γραμμή SOS , στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όλες οι γυναίκες, θύματα βίας, ζητώντας βοήθεια σε κάθε περίπτωση ανάγκης.
Οι Παγκόσμιες ημέρες είναι ημέρες για σκέψη, προβληματισμό και νέες διεκδικήσεις.





